fbpx
 • SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk - Paul Middendorp

Paul Middendorp – SPOT Coaching

Wie is Paul Middendorp van SPOT Coaching uit Harderwijk

Wat kan hij voor jou betekenen?

SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk - pesten - Burn-out begeleiding - Scheidingscoach - Puber ouderbegeleiding - Ervaringen - Afspraak maken

Even voorstellen.. Paul Middendorp is mijn naam

Ik ben sinds 2005 actief en specialist in faalangst, trauma’s, burn-out relatieproblemen en aanverwante problemen. 

Enkele steekwoorden over mij: direct, professioneel, betrokken, pro actief, introvert, doorzetter, eigenwijs, behulpzaam.
Jezelf omschrijven in een paar woorden is een mooie uitdaging toch blijf er altijd wel een paar mooie dingen missen.

In de loop der jaren ben ik als coach uitgeroepen tot Excellent coach, Top Pro Coach, Therapeutisch Coach en ben gecertificeerd Master Coach, EMDR Therapeut en trainer.

Mijn beroepsverenig CAT screent mij zeer frequent op o.a. een geldige en actuele VOG en stellen zeer hoge eisen aan mijn opleidingsniveau, praktijk, cursussen en werkwijze. En dat is goed, zo weet jij zeker dat je een Therapeutisch Coach gaat treffen die ook echt de kennis, kunde en ervaring heeft om voor jou het verschil te mogen maken.

Bekijk hier mijn Linkedin profiel.

Opleidingen van Paul

Een hele, hele kleine greep uit mijn opleidingen:

 • Neuro Linguistic Programming Trainer
 • Master Coach
 • Master Practitioner of Neuro Linguistic Programming, NLP
 • EMDR Therapeut
 • Gecertificeerd Mediator
 • LVVV Vertrouwenspersoon
 • Time Line Therapy Master
 • DISC Facilitator
 • IA-NLP Practitioner
 • IEMT Practitioner
 • Master in Hypnotherapie
 • Challangeday, living and be the Change
 • Train de Trainer training
 • MatriXmethode Coach
 • ChromaGen Specialist en trainer

Mijn persoonlijke verhaal

Ik, Paul Middendorp (1983) ben in 1997 als een van de eerste een website begonnen over dyslexie. Vanuit mijn eigen dyslexie merkte ik dat er veel behoefte was in een website voor en door mensen met dyslexie. In de jaren die volgde leerde ik steeds meer over dyslexie in de begeleiding hierin. Ik was bezig om van mijn eigen uitdaging mijn beroep te maken.

In mijn zoektocht naar om alles te leren over dyslexie ben ik in contact gekomen met een NLP Trainer en zijn wij samen medio 2003 begonnen met het geven van workshops over dyslexie met een verandering in je strategie bij Dyslexie. Mijn ervaringen als dyslexiespecialist en trainer smaakte naar meer en zo heb ik in 2005 mijn eerste coachopleiding gedaan en begonnen in mijn eerste eigen praktijk als dyslexiecoach. Mijn interesse in NLP was gewekt en wilde hier meer mee gaan doen.

In de jaren die volgde heb ik diverse opleidingen, trainingen en cursussen gevolgd om mij verder te specialiseren in het vak van coach en trainer. Leren stopt nooit en er is niks zo mooi als je verder specialiseren en professionaliseren.

Tijdens mijn werk als Dyslexiecoach kwam duidelijk naar voren dat naast leerproblemen er ook veel gedragsproblemen een belemmering geven bij de juiste leerprestaties.  Hier kwam mijn interesse in de gedragsproblemen zoals faalangst en overige onzekerheden op school en ben mij hierin verder gaan specialiseren.

In de jaren is mijn droom uitgekomen en ben ik internationaal gecertificeerd NLP Trainer geworden. Een doel wat ik in 2003 gesteld had kwam eindelijk uit!

Kwaliteit is voor mij heel belangrijk en daarom ben ik sinds 2018 begonnen met het kwaliteitslabel Therapeutisch Coach™ te dragen.

Regelmatig volg ik nieuwe cursussen en opleidingen om mij verder te verdiepen en specialiseren in het vak van coach, trainer, mediator en vertrouwenspersoon.

In mijn praktijk als Coach kwam ik steeds meer problemen tegen in relaties. Hier ben ik mij dan ook verder in gaan specialiseren en ben naast relatietherapeut ook mediator bij SPOT Mediation. Daarnaast ben ik bij SPOT Caring LVVV erkend vertrouwenspersoon.

Ook werk ik samen met een breed netwerk aan andere therapeuten en coaches om te zorgen dat de juiste kennis voor handen is om iedereen op een veilige en verantwoorde manier te helpen.

Weten dat het goed zit

Hoe weet je nu zeker dat je een ervaren professionele en goede coach gevonden hebt?

SPOT Coaching uit Harderwijk is al sinds 2005 actief als coach, inmiddels uitgeroepen tot Excellent Coach, Master Coach en opgeleid tot o.a. Therapeutisch Coach. Daarnaast wordt Paul door zijn beroepsverenigingen regelmatig gescreend en moet hij voldoen aan een breed scala aan opleidings- en kwaliteitseisen. Meer weten over de coach Paul? Lees hier meer over Paul en zijn opleidingen, verhaal en ervaringen.

Tevreden cliënten vertellen

Op de pagina ervaringen tref je al enkele tevreden cliënten aan. En hieronder lees je de ervaringen via Google.

Trustoo

Ook op het onafhankelijke platform Trustoo worden de werkzaamheden van SPOT Coaching regelmatig beoordeeld. Op basis van echte klantervaringen worden de diensten van SPOT Coaching geëvalueerd.
De werkzaamheden van SPOT Coaching uit Harderwijk vielen zo erg op dat we inmiddels zijn uitgeroepen tot TOP PRO Coach. Top Pro’s leveren consistent geweldige kwaliteit, waardoor ze tot de allerbeste dienstverleners op Trustoo behoren. Hiermee heb je dus één van de beste coaches van Nederland volgens Trustoo!

Ervaring, kennis, kunde en professionaliteit. Zo weet je zeker dat je goed zit bij SPOT Coaching uit Harderwijk.

Ervaringen met SPOT Coaching

 • Coach Paul is een topcoach, die op een no-nonsense manier de coaching aanpakt. Hij heeft een waanzinnig werkboek bij een burn-out, waarbij je concrete handvatten krijgt om goed mee aan... Lees verder

  Nienke van Maris Avatar Nienke van Maris
  11 februari 2020

  Bij Paul in therapie gegaan omdat onze relatie niet goed meer ging. De gesprekken waren een grote spiegel en niet altijd even makkelijk. We hebben veel inzichten gekregen en uiteindelijk... Lees verder

  Isabelle Lourens Avatar Isabelle Lourens
  12 mei 2021
 • Hij heeft mij van mijn buikpijn afgeholpen. Nadat ik bij hem ben geweest nooit meer last van gehad💪

  Axel van Loenen Avatar Axel van Loenen
  8 december 2020

  1e kennismaking was best imponerend, wat een groteman kwam er op ons af. Maar dit gevoel was binnen 2 minuten weg. Wat een fijne coach, geen oeverloze verhalen, maar to-the-point! Met... Lees verder

  Leo Irmaos Avatar Leo Irmaos
  11 februari 2020
 • Paul is een betrokken coach die vanuit zijn ervaring flexibel op elke situatie in kan spelen.

  Sandra Witteman Avatar Sandra Witteman
  11 februari 2020

  Hele fijne coach, voelt vertrouwd om mee te praten. Diverse methodes geprobeerd, maar dankzij Spot Coaching ben ik echt verder gekomen. Een unieke aanpak die echt werkt. Aanrader!

  Saskia Lauwen Avatar Saskia Lauwen
  11 februari 2020
 • Paul benaderd om het contact met mijn puberzoon te verbeteren, hij heeft ons superfijn geholpen elkaar weer te begrijpen. Dank je wel Paul!

  Martine Pijl Avatar Martine Pijl
  11 februari 2020

  Paul heeft mijn dochter geholpen toen ze enorm veel last had van haar Faalangst. Dit is echt een behoorlijke verandering geweest en ik herken op een positieve manier mijn dochter... Lees verder

  Tamara Koetala Avatar Tamara Koetala
  20 maart 2021
 • Paul is enorm positief en kan goed levelen met zijn doelgroep, op die manier weet hij de juiste snaar te raken en vooruitgang te boeken.

  Djordy Toebes Avatar Djordy Toebes
  22 september 2021
WhatsApp met mij!
1
Wil je direct persoonlijk contact?
WhatsApp met Spot Coaching
Goedendag!
Meteen direct contact met Paul van SPOT Coaching? Geen probleem! Stuur gewoon een WhatsApp berichtje.