fbpx
 • SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk

Dyslexie onderzoek en Dyslexietest

Dyslexie onderzoek of Dyslexietest in Harderwijk?

SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk - pesten - Burn-out begeleiding - Scheidingscoach - Puber ouderbegeleiding - Ervaringen - Afspraak maken

Dyslexie onderzoek en Dyslexietest

Om officieel vast te stellen of een kind uit  Harderwijk dyslexie heeft, moet een volledig en kostbaar dyslexie onderzoek, een dyslexietest worden gedaan. Deze dure testen worden niet altijd vergoed of betaald door de onderwijsinstelling van het kind. Ook komt het voor dat scholen helemaal niet willen aannemen dat de leerling last heeft van dyslectische kenmerken waardoor ze geen verdere hulp bieden voor een volledige dyslexietest.  Het kan natuurlijk ook zijn dat u als ouder zelf meer zekerheid wenst te hebben alvorens over te gaan tot nadere onderzoeken / dyslexietesten.

En u zoekt wel een Dyslexietest in Harderwijk?

SPOT Coaching te Harderwijk biedt hiervoor als oplossing de erkende Dyslexie Screening Test, afgekort DST. Deze dyslexietest is gekeurd door COTAN en op alle punten ruim voldoende tot goed bevonden (maximale score is goed). Samen met de jarenlange ervaring van de coach biedt SPOT Coaching uit  Harderwijk dus een fantastisch middel om u een betrouwbare informatie en adviezen te kunnen geven.

In Nederland is 3 tot 5 procent van de leerlingen dyslectisch, denken wetenschappers.

DST Test

De DST bestaat uit 11 subtesten zoals een dictee, diverse lees en motoriek testen. Tevens zal SPOT Coaching nog een kort gesprek met het kind voeren over de problemen die het kind ervaart op zowel praktisch als emotioneel gebied. Dit deel wordt één op één afgenomen met het kind en dit zal ongeveer een uur in beslag nemen. Tijdens het afnemen van de DST wordt/worden de ouder(s) verzocht een vragenlijst in te vullen: de SPOT Dyslexie Indicatie test. Deze test is een aanvulling op de onderzoeken bij het kind zelf en zullen apart worden behandeld, om op een zo grondig mogelijke manier tot de juiste conclusie te kunnen komen. Het stelt SPOT Coaching in staat om randgevallen eerder op te sporen en er wordt ook rekening gehouden met faalangst en stress in het onderzoek. Het geeft samen met de ervaringen van het kind een helder en objectief beeld van de situatie.

Als het dyslexie onderzoek in Harderwijk is afgerond kunt u weer naar huis. SPOT Coaching zal de resultaten doornemen en de resultaten verwerken in een praktisch verslag. Na ongeveer één week volgt er een nieuwe afspraak waarin we de resultaten bespreken en we een plan van aanpak opstellen. Indien u van ver komt kunnen we deze vervolg afspraak ook telefonisch doen.

Met deze gegevens heeft u als ouder een prima indicatie in handen of er sprake is van dyslexie en of verder onderzoek noodzakelijk is.

Kwaliteit van de test

De DST  is een veel gebruikte indicatietest en gekeurd door COTAN.

De SPOT Dyslexie Indicatie test is ontwikkeld uit ervaring van de coach en staat los van het DST-onderzoek, maar is een prettige aanvulling ter volledigheid van het onderzoek om u een totaalbeeld te kunnen geven.

Wat is COTAN?
De COTAN beoordeelt psychodiagnostische instrumenten (tests, vragenlijsten, observatieschalen enz.) op onder andere kwaliteit van het testmateriaal, kwaliteit van de handleiding, betrouwbaarheid, uitgangspunten en criteriumvaliditeit. U kunt de test in de database van COTAN vinden als de DYSLEXIE SCREENING TEST, DST-NL, 2005.

De beproefde aanpak sinds 2005 heeft bewezen dat het succesvol is.

Voor wie is de DST geschikt?
Kinderen en jongeren van 7 tot 16,5 jaar uit het basis- en voortgezet onderwijs.

Waarom eerst de SPOT test voor ik een volledig onderzoek doe?
Het kan zijn dat een kind te oud is voor het vergoede onderzoek of dat de school niet mee wil werken aan een dyslexie test.  Dit Dyslexie onderzoek geeft u inzichten en helpt u verder op weg. Samen met de adviezen van SPOT Coaching kunt u eindelijk verder.

Lengte van het onderzoek:
De test zal ongeveer 1 uur in beslag nemen. Voor en na de test is er ook een gesprek met de ouders en het kind. Wij plannen voor het eerste onderzoek in totaal 2 uur in. Ongeveer één week na het onderzoek hebben wij nog een gesprek van maximaal één uur om de resultaten te bespreken.

Locatie:
De dyslexietest zal worden afgenomen in Harderwijk. Tijdens dit dyslexieonderzoek zal/zullen de aanwezige ouder(s) in een andere ruimte een vragenlijst invullen, die onderdeel uitmaakt van de SPOT Dyslexie Indicatie Test.

Eventueel is het ook mogelijk om een aangepaste online versie te doen via een webcamverbinding. Lees hier alles over de Online test.

Kosten:
Voor de volledige Dyslexie Screening Test samen met de SPOT Dyslexie Indicatie Test vragen wij een vergoeding van €175,-. Hierbij zit een schriftelijk verslag en een eventuele nabespreking inbegrepen.

Dyslexieverklaring:
De test zoals deze aangeboden wordt door SPOT Coaching dient ter indicatie en is geen onderzoek waaruit een officiële dyslexieverklaring kan worden opgesteld. Hiervoor is aanvullend onderzoek nodig van een orthopedagoog/psycholoog met een GZ-registratie.

Ervaringen met SPOT Coaching

 • Hele fijne coach, voelt vertrouwd om mee te praten. Diverse methodes geprobeerd, maar dankzij Spot Coaching ben ik echt verder gekomen. Een unieke aanpak die echt werkt. Aanrader!

  Saskia Lauwen Avatar Saskia Lauwen
  11 februari 2020

  Paul is een betrokken coach die vanuit zijn ervaring flexibel op elke situatie in kan spelen.

  Sandra Witteman Avatar Sandra Witteman
  11 februari 2020
 • Hij heeft mij van mijn buikpijn afgeholpen. Nadat ik bij hem ben geweest nooit meer last van gehad💪

  Axel van Loenen Avatar Axel van Loenen
  8 december 2020

  Paul heeft mijn dochter geholpen toen ze enorm veel last had van haar Faalangst. Dit is echt een behoorlijke verandering geweest en ik herken op een positieve manier mijn dochter... Lees verder

  Tamara Koetala Avatar Tamara Koetala
  20 maart 2021
 • Paul is enorm positief en kan goed levelen met zijn doelgroep, op die manier weet hij de juiste snaar te raken en vooruitgang te boeken.

  Djordy Toebes Avatar Djordy Toebes
  22 september 2021

  Paul benaderd om het contact met mijn puberzoon te verbeteren, hij heeft ons superfijn geholpen elkaar weer te begrijpen. Dank je wel Paul!

  Martine Pijl Avatar Martine Pijl
  11 februari 2020
 • Coach Paul is een topcoach, die op een no-nonsense manier de coaching aanpakt. Hij heeft een waanzinnig werkboek bij een burn-out, waarbij je concrete handvatten krijgt om goed mee aan... Lees verder

  Nienke van Maris Avatar Nienke van Maris
  11 februari 2020

  1e kennismaking was best imponerend, wat een groteman kwam er op ons af. Maar dit gevoel was binnen 2 minuten weg. Wat een fijne coach, geen oeverloze verhalen, maar to-the-point! Met... Lees verder

  Leo Irmaos Avatar Leo Irmaos
  11 februari 2020
 • Bij Paul in therapie gegaan omdat onze relatie niet goed meer ging. De gesprekken waren een grote spiegel en niet altijd even makkelijk. We hebben veel inzichten gekregen en uiteindelijk... Lees verder

  Isabelle Lourens Avatar Isabelle Lourens
  12 mei 2021
WhatsApp met mij!
1
Wil je direct persoonlijk contact?
WhatsApp met Spot Coaching
Goedendag!
Meteen direct contact met Paul van SPOT Coaching? Geen probleem! Stuur gewoon een WhatsApp berichtje.