fbpx
 • SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk

EMDR in Harderwijk – SPOT Coaching

EMDR in Harderwijk zonder wachtlijst snel geholpen.

SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk - pesten - Burn-out begeleiding - Scheidingscoach - Puber ouderbegeleiding - Ervaringen - Afspraak maken

EMDR

Het kan iedereen overkomen. Je hebt een nare ervaring zoals een (verkeers)ongeluk, een (gewelds)misdrijf of wellicht wel een (seksueel)trauma. Er is iets in je leven gebeurd wat een dusdanige negatieve impact op jou heeft dat dit je dagelijks goed functioneren in de weg is komen te staan.
EMDR is zeer efficiënt en succesvol bij ernstige trauma’s. Maar er hoeft echt niet altijd spraken te zijn van een ernstig trauma. Nare herinneringen, nare gewoontes of andere dag dagelijkse problemen waar je nu echt een verschil bij wil kan EMDR de uitkomst bieden.

EMDR helpt bij onder andere

 • Bij PTSS
 • Bij een trauma na seksueel misbruik
 • Bij een trauma na een verkeersongeval
 • Bij een trauma bij rouwverwerking
 • SOLK (onverklaarbare pijnen en klachten)
 • Bij het stoppen met een verslavingen zoals alcohol, drugs of roken
 • Na een (auto)ongeval of verwonding
 • Bij ernstige ziekte
 • Na een overval
 • Na een mishandeling of getuige van mishandeling/geweld
 • Na een brand
 • Bij het verlies van een baan of geliefde

EMDR kan echt het verschil maken bij je trauma en nare herinneringen

En wil je daar nu echt eens blijvend mee aan de slag? Dan is het nu tijd voor verandering bij SPOT Coaching in Harderwijk.

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die veel last blijven houden van de gevolgen van bijvoorbeeld een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.

Iedereen maakt de hele dag dingen mee. Soms schrikken we ergens van iemand die bijvoorbeeld heel hard BOE roept of je schrikt van iets op straat. Ons lijf relativeert meestal snel deze gebeurtenis en ‘s nachts in onze remslaap verwerken we de gebeurtenis en sluiten de herinnering af.

Soms verwerken we een gebeurtenis verkeerd

Helaas kan het ook zijn dat de gebeurtenis veel meer impact gemaakt heeft op je en in onze (rem)slaap de situatie niet goed wordt hersteld. De herinnering met alle (nare) gevoelens blijft en ook in de dagen en weken erna lukt het ons lijf niet om zelfstandig dit trauma af te sluiten.

Door het inzetten van EMDR helpen we het brein om de negatieve emoties van de situatie af te halen. De herinnering blijft maar de negatieve lading is er vanaf. Door een beproefde methode houden we het brein als het ware voor de gek en halen zo de negatieve lading weg.

Na een trauma

De naslaap van een traumatische gebeurtenis kan zich op veel verschillende manieren uiten. Misschien zit je nu extra veel in je hoofd en pieker je meer, of heb je op onverklaarbare wijze last van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of vermoeidheid (SOLK). Een ander signaal dat een aanwijzing kan zijn is agressiviteit. Ook personen die hier nooit mee te maken hebben gehad kunnen als gevolg van een traumatische gebeurtenis ineens heel agressief op situaties en prikkels reageren.

EMDR

Door het inzetten van EMDR werken we aan deze nare herinneringen, neutraliseren we de herinnering en slaan hem op een andere (betere) manier op waardoor deze nare herbelevingen niet meer nodig zijn.

Trauma verwerking met EMDR in Harderwijk

Doordat trauma’s vaak diep verankerd liggen in ons (onder)bewustzijn heeft reguliere gesprekstherapie niet altijd genoeg effect. Met behulp van EMDR in Harderwijk kunnen de ervaringen daarentegen wel goed worden verwerkt. EMDR is namelijk een bewezen zeer effectieve behandeling die in relatief korte tijd veel resultaat oplevert.

Geen wachtlijsten

SPOT Coaching uit Harderwijk heeft GEEN WACHTLIJSTEN! Wanneer je opzoek bent naar een EMDR therapeut in Harderwijk zit je niet te wachten op een maandenlange wachtlijst. Bij SPOT Coaching uit Harderwijk kun je dus snel terecht voor je EMDR Therapie. Bel gerust eens voor een kennismakingsgesprek.

Moderne manier van werken

SPOT Coaching uit Harderwijk werkt volgens de laatste EMDR protocollen en inzichten en maakt gebruik van moderne EMDR apparatuur. Aangetoond is dat door te werken met deze apparatuur de sessies vele malen efficiënter en effectiever zijn dan EMDR met enkel één prikkel zoals handbewegingen.

Geen online therapie

Hoewel we ook steeds meer zien dat EMDR therapie online gegeven wordt gelooft SPOT Coaching uit Harderwijk ik de kracht van de fysieke behandeling. De sessies EMDR vinden dus plaats in de praktijk in Harderwijk onder begeleiding van een ervaren goed opgeleide EMDR therapeut.

SPOT Coaching sinds 2005 actief als coach en therapeut.

Van welke klachten kom je af door EMDR?

Je kunt verschillende klachten hebben na het meemaken van een schokkende gebeurtenis. EMDR kan je hierbij helpen om van deze klachten af te komen.

 Denk aan:

 • Je hebt nare herinneringen aan de gebeurtenis
 • Je hebt herbelevingen (gevoel dat het steeds weer opnieuw gebeurt)
 • Je vermijd zaken die met de gebeurtenis te maken hebben
 • Je bent sneller geïrriteerd en hebt een korter lontje
 • Je hebt last van schaamte, schuldgevoel of een negatief zelfbeeld
 • Je voelt je somber
 • Je hebt concentratieproblemen
 • Je hebt onverklaarbare lichamelijke klachten

Meer dan alleen “even” EMDR

De hulp bij SPOT Coaching uit Harderwijk stopt niet na een paar EMDR sessies. Recente inzichten, studies en onderzoeken tonen aan dat EMDR in combinatie met goede gesprekstherapie het maximale effect bied bij het bestrijden van een trauma of aanverwante problemen. Enkel het weghalen van het gevoel bij de gebeurtenis lost niet het probleem op. Door een slimme manier van het inzetten van EMDR en gesprekstherapie lossen we de problemen echt en blijvend op. Zonder dat je meteen vast zit aan maandenlange zware trajecten.

EMDR Bij SOLK

Somatische Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten beter bekend als SOLK en EMDR. Ons lichaam reageert op de gebeurtenissen die we meemaken. Steeds vaker treden er lichamelijke klachten op waar artsen geen oplossing voor kunnen vinden en al snel komt de stempel SOLK. Bij SPOT Coaching uit Harderwijk kunnen we middels EMDR therapie vaak blijvende veranderingen krijgen in de klachten. In een combinatie van EMDR en gesprekstherapie creëren we een doorbaak in het systeem waardoor de klachten kunnen verdwijnen en we weer kunnen luisteren naar ons lichaam.

EMDR en IEMT

Het succes en de kracht van EMDR is ongeëvenaard. Door doorontwikkeling, nieuwe inzichten en nieuwe kennis komen er steeds meer methodes die lijken op EMDR. SPOT Coaching uit Harderwijk is naast gecertificeerd EMDR therapeut ook IEMT Practitioner en waar nodig kunnen we kijken waar welke aanpak het beste resultaat zal opleveren.

Kennismaken?

Eens geheel vrijblijvend kennismaken met SPOT Coaching Harderwijk? Een kennismakinggesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Je kan hier direct online in de agenda een afspraak maken. Telefonisch via 0341-721 088 of stuur ons gewoon een mail via het contactformulier.

Moet ik een verwijzing hebben van de (huis)arts?

Nee, SPOT Coaching helpt je ook zonder een verwijzing van een (huis)arts.

Is het mogelijk om enkel EMDR te krijgen zonder verdere gesprekken?

In sommige gevallen is dat mogelijk. Dit bespreken we tijdens het intakegesprek.

Hoelang is de wachtlijst?

SPOT Coaching uit Harderwijk heeft geen wachtlijst.

Waar zit Spot Coaching?

Spot Coaching zit in Harderwijk. En is dus uitstekend te bereiken voor iedereen uit Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden,  Baarn, Soesterberg, Zeist

Kosten?

SPOT Coaching doet er alles aan om de hulp voor iedereen beschikbaar te hebben. Klik hier om naar de tarievenpagina te gaan.

Weten dat het goed zit

Hoe weet je nu zeker dat je een ervaren professionele en goede therapeut gevonden hebt?

SPOT Coaching uit Harderwijk is al sinds 2005 actief als coach, inmiddels uitgeroepen tot Excellent Coach, Master Coach en opgeleid tot o.a. Therapeutisch Coach. Daarnaast wordt Paul door zijn beroepsverenigingen regelmatig gescreend en moet hij voldoen aan een breed scala aan opleidings- en kwaliteitseisen. Meer weten over de coach Paul? Lees hier meer over Paul en zijn opleidingen, verhaal en ervaringen.

Tevreden cliënten vertellen

Op de pagina ervaringen tref je al enkele tevreden cliënten aan. En hieronder lees je de ervaringen via Google.

Trustoo

Ook op het onafhankelijke platform Trustoo worden de werkzaamheden van SPOT Coaching regelmatig beoordeeld. Op basis van echte klantervaringen worden de diensten van SPOT Coaching geëvalueerd.
De werkzaamheden van SPOT Coaching uit Harderwijk vielen zo erg op dat we inmiddels zijn uitgeroepen tot TOP PRO Coach. Top Pro’s leveren consistent geweldige kwaliteit, waardoor ze tot de allerbeste dienstverleners op Trustoo behoren. Hiermee heb je dus één van de beste coaches van Nederland volgens Trustoo!

Ervaring, kennis, kunde en professionaliteit. Zo weet je zeker dat je goed zit bij SPOT Coaching uit Harderwijk.

Ervaringen met SPOT Coaching

 • Hele fijne coach, voelt vertrouwd om mee te praten. Diverse methodes geprobeerd, maar dankzij Spot Coaching ben ik echt verder gekomen. Een unieke aanpak die echt werkt. Aanrader!

  Saskia Lauwen Avatar Saskia Lauwen
  11 februari 2020

  1e kennismaking was best imponerend, wat een groteman kwam er op ons af. Maar dit gevoel was binnen 2 minuten weg. Wat een fijne coach, geen oeverloze verhalen, maar to-the-point! Met... Lees verder

  Leo Irmaos Avatar Leo Irmaos
  11 februari 2020
 • Paul benaderd om het contact met mijn puberzoon te verbeteren, hij heeft ons superfijn geholpen elkaar weer te begrijpen. Dank je wel Paul!

  Martine Pijl Avatar Martine Pijl
  11 februari 2020

  Paul is een betrokken coach die vanuit zijn ervaring flexibel op elke situatie in kan spelen.

  Sandra Witteman Avatar Sandra Witteman
  11 februari 2020
 • Paul is enorm positief en kan goed levelen met zijn doelgroep, op die manier weet hij de juiste snaar te raken en vooruitgang te boeken.

  Djordy Toebes Avatar Djordy Toebes
  22 september 2021

  Coach Paul is een topcoach, die op een no-nonsense manier de coaching aanpakt. Hij heeft een waanzinnig werkboek bij een burn-out, waarbij je concrete handvatten krijgt om goed mee aan... Lees verder

  Nienke van Maris Avatar Nienke van Maris
  11 februari 2020
 • Paul heeft mijn dochter geholpen toen ze enorm veel last had van haar Faalangst. Dit is echt een behoorlijke verandering geweest en ik herken op een positieve manier mijn dochter... Lees verder

  Tamara Koetala Avatar Tamara Koetala
  20 maart 2021

  Bij Paul in therapie gegaan omdat onze relatie niet goed meer ging. De gesprekken waren een grote spiegel en niet altijd even makkelijk. We hebben veel inzichten gekregen en uiteindelijk... Lees verder

  Isabelle Lourens Avatar Isabelle Lourens
  12 mei 2021
 • Hij heeft mij van mijn buikpijn afgeholpen. Nadat ik bij hem ben geweest nooit meer last van gehad💪

  Axel van Loenen Avatar Axel van Loenen
  8 december 2020
WhatsApp met mij!
1
Wil je direct persoonlijk contact?
WhatsApp met Spot Coaching
Goedendag!
Meteen direct contact met Paul van SPOT Coaching? Geen probleem! Stuur gewoon een WhatsApp berichtje.