fbpx

Relatietherapie & seksualiteit in Harderwijk

Seksuoloog Harderwijk – Wanneer er problemen (binnen een relatie) rondom seksualiteit zijn kan praten helpen!

SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk - pesten - Burn-out begeleiding - Scheidingscoach - Puber ouderbegeleiding - Ervaringen - Afspraak maken

Relatietherapie & seksualiteit in Harderwijk

Praten met een professional (seksuoloog) over seks in Harderwijk die echt het verschil maakt! Bewezen succesvolle aanpak sinds 2005 die jullie nu echt verder helpt.

Tijd om een Seksuoloog uit Harderwijk in te schakelen want………..

 • Jullie seksleven zit in een dip
 • Een van de partners ervaart een verlaagt libido
 • Jullie zijn de verbinding met elkaar kwijt
 • Er is weinig tot geen intimiteit en of seks
 • Er zijn erectieproblemen
 • Een trauma heeft invloed op jullie seksleven
 • Je wilt je seksleven verbeteren maar weet niet hoe

Seks is een belangrijk onderdeel van een relatie. Praten helpt als het even niet zo gaat zoals jullie het graag zouden willen.

Relatietherapie

Ruim 40% van de huwelijken eindigt in een (vecht)scheiding.

Een ervaren seksuoloog in Harderwijk

Relatietherapie & seksualiteit in Harderwijk

Veel mensen ervaren problemen rondom seks en seksualiteit in hun relatie. Partners hebben vaak niet een libido dat even hoog is, of kinderen waardoor het seksleven op een lager pitje staat. Er zijn ook nog een aantal andere redenen waardoor het seksleven voor één van jullie (of jullie beiden) niet bevredigend is. Seksproblemen hebben vaak met meerdere factoren te maken. Ook andere problemen waardoor een relatie niet soepel loopt en er minder goed gecommuniceerd wordt, kunnen leiden tot (te) weinig tijd voor elkaar en een seksleven dat op een lager pitje staat.

SPOT Coaching uit Harderwijk

Bij elke traject omtrent relatietherapie is er bij SPOT Coaching uit Harderwijk ruimte voor het onderwerp seks. Het is een vast onderdeel van de sessies. Vaak zijn mensen onzeker over de hoeveelheid seks, het niet ervaren van opwinding of partners die meer of minder zin hebben in seksualiteit dan de ander.

Praten over seksualiteit is helaas nog vaak een taboe, zeker met vreemden maar vaak wordt er ook samen binnen een relatie weinig over seksualiteit gepraat. Seksualiteit is echter een belangrijk onderdeel van je relatie, en kwetsbaar omdat je jezelf letterlijk blootgeeft aan de ander. Des te belangrijker is het om hierover met elkaar te praten.

Praten met een professional, een seksuoloog, maakt het verschil wanneer er problemen zijn in het seksleven.

In een gezonde en fijne relatie wordt er open en vrij over seksualiteit gepraat. Er is dan passende intimiteit en een emotionele verbinding. Als grenzen niet worden uitgesproken dan gaat het vaak mis in de communicatie. Mensen ervaren geen ruimte om over verlangens en wensen te praten.

Vertrouwde omgeving

De seksuoloog, de therapeutisch coach van SPOT Coaching uit Harderwijk, is sinds 2005 actief als therapeut, coach en trainer.

Veel seksuologen zijn vrouwen. Veel stellen en individuen vinden het fijn om juist met een mannelijke therapeut te werken. Dit geeft een andere energie en andere gesprekken aldus de eerdere cliënten.

De gesprekken bij SPOT Coaching zijn volledig vertrouwelijk en persoonlijk. Paul beschikt over de juiste opleidingen en certificaten en is aangesloten bij de beroepsvereniging, geschillencommissie en beschikt over alle benodigde kwalificaties en keuringen om te mogen werken als therapeut.

Wel zo’n veilig en vertrouwd gevoel toch?

Communicatie & seksualiteit?

Samen communiceren is de basis van een gezonde relatie, zeker als het over seksualiteit gaat. Het gaat over de plek die je inneemt in de relatie en het niet durven (of kunnen) uitspreken van jouw verlangens en grenzen. Als je dit bij ‘algemene’ onderwerpen al lastig vindt, dan lukt het vaak over seksualiteit helemaal niet.

Het is daarom zo belangrijk dat je jezelf leert uitspreken. Als mensen een eerdere ervaring hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag, of last hebben van verlatingsangst, dan lopen ze bij het uitspreken vaak vast. Het is belangrijk dat je jezelf bewust wordt van jouw gevoel en jouw gedachten, dat deze er mogen zijn.

Ons lichaam maakt het mogelijk dat we op deze wereld zijn en dat maakt ons heel kwetsbaar. We moeten het doen met wat we hebben meegekregen. We zijn vaak diep geraakt bij opmerkingen over ons uiterlijk. Dit is een belangrijk aandachtspunt in de communicatie. Tijdens de sessies met de seksuoloog van SPOT Coaching uit Harderwijk leren jullie weer communiceren. De knelpunten en pijn wordt bespreekbaar gemaakt en er wordt weer een basis opgebouwd. Leren communiceren (ook in de slaapkamer) om zo weer samen gelukkig te worden.

Uiten van gevoelens

Toen jullie net verliefd op elkaar waren droomden jullie vaak dat jullie in alles gelijk waren en alles tegelijk aanvoelden. De seks is dan veel vanzelfsprekender en makkelijk, het ging gewoon vanzelf. Jullie dachten dat je vanzelf wist wat de ander wil als je van elkaar houdt. Dit klinkt erg logisch, maar blijkt in de realiteit vaak een grijs gebied als het om seksualiteit gaat. Om een goed, passend actief en fijn seksleven met elkaar te hebben en een diepere connectie met elkaar aan te gaan, is eerlijke en open communicatie en onderling respect voor elkaar echt een must.

Als er grote verschillen zijn tussen jullie op het gebied van seksualiteit en jullie er niet op een passende manier over communiceren, dan ontstaat er een probleem en is er minder respect en acceptatie naar elkaar toe. Dit wordt snel een probleem waar je zonder professionele hulp niet uitkomt. Gelukkig richt de seksuoloog bij SPOT Coaching in Harderwijk zich op seksualiteit en alles wat hierbij komt kijken.

Een eerlijke, prettige seksuoloog in Harderwijk.

Praten met een seksuoloog is niet eng.

Zowel stellen als personen alleen vinden het lastig en bezwaard om over seks te praten. Zeker met een Seksuoloog (uit Harderwijk)

Tijdens relatietherapie is is seksualiteit ook een belangrijk onderwerp. Veel stellen hebben problemen binnen hun relatie met seks. Het er over praten vinden veel stellen lastig en bezwaard.

Juist door vrij en open te (leren) praten over seks en seksualiteit kunnen veel problemen worden voorkomen.

Juist door mijn opleiding tot Seksuoloog kan ik nu voor zowel stellen als individuen het verschil maken wanneer er problemen zijn rondom seks.

Als ervaren Seksuoloog in Harderwijk zijn er geen taboes die niet besproken kunnen en mogen worden.

De aanpak van SPOT Coaching heeft zich inmiddels bewezen en al vele stellen weer een gelukkige relatie terug gegeven. Ben jij de volgende?

Ook voor individuele therapie

Praten met een Seksuoloog is niet enkel voor stellen!

Ook veel individuen komen bij SPOT Coaching uit Harderwijk. Soms zijn er persoonlijke problemen zoals bijvoorbeeld een erectiestoornis, vaginisme of andere uitdagingen die een bevredigend seksleven in de weg zitten. Of wellicht wel het aangaan van nieuwe relaties.

Juist door het praten met een ervaren seksuoloog uit Harderwijk kan jij effectief en vertrouwd aan de slag met je probleem.

Door het werken aan jezelf en je eigen problemen, ook als dat net wat spannender is kan zeker helpen om een juiste stap te zetten naar een hernieuwde versie van jezelf.

Seksualiteit: emotionele veiligheid & intimiteit

Intimiteit is binnen een relatie erg belangrijk. Het gaat dan om (kleine) aanrakingen, oogcontact, liefdevolle toenadering maar ook bepaalde blikken of woorden waarvan jullie elkaar direct begrijpen. Deze basis in jullie relatie is de basis voor het ontstaan en intimiteit en/of seksualiteit. Soms worden signalen op een verkeerde manier gelezen of opgevat. Vindt de ander het opdringerig, onprettig of gemaakt overkomen. Het kan ook voor komen dat jullie tijdens de seks opeens niet meer dezelfde taal spreken of de behoeften uit elkaar gegroeid zijn.

Als hier niet over gesproken wordt, dan leidt dit tot problemen binnen jullie relatie. Gevoelens van afwijzing, niet mooi genoeg zijn en daardoor onzeker worden of het gevoel hebben dat je niet voldoet aan de wensen van de ander kunnen hiervan het gevolg zijn. Dit heeft natuurlijk ook een negatieve invloed op je gehele relatie met elkaar.

Intimiteit & trauma

In sommige gevallen heeft één van de partners te maken gehad met een negatieve seksuele ervaring. Dit kan elk trauma zijn dat invloed heeft op jullie seksleven en intimiteit in het algemeen. Dit trauma kan tijdens de relatie ontstaan zijn, maar ook het gevolg zijn van een gebeurtenis die voor jullie relatie al heeft plaatsgevonden. Het trauma speelt dan pas op latere leeftijd een rol in de intimiteit binnen een relatie.

Dit heeft ontzettend veel invloed op jullie seksleven én jullie relatie. Hierbij kun je best wat hulp gebruiken, want wat moeten jullie nu doen en hoe benader je elkaar op de juiste manier?

De Seksuoloog van SPOT Coaching uit Harderwijk maakt ook hier het verschil. Jullie leren om op de juiste manier met elkaar te communiceren en elkaar vragen te stellen om zo weer dichter bij elkaar te komen. Jullie leren elkaar weer (beter) begrijpen en zien in wat er voor een ander werkt, en hoe dit werkt. Hierdoor komen jullie weer dichter bij elkaar en lukt het jullie weer om met en van elkaar te genieten.

Seksualiteit en het libido

Het libido van beide partners speel natuurlijk ook een rol. De connectie op intiem gebied heeft ook weer invloed op het libido van beide partners. Als beide partners een ander, hoger of lager libido hebben, dan moeten jullie hiermee aan de slag.

Vaak zijn we ervan overtuigd dat er een libido is, lustgevoelens die ergens opgeslagen zitten in je lichaam. Tijdens de pubertijd slaan ze op hol en na het krijgen van kinderen nemen ze af. Zin in seks ontstaat door seksuele prikkeling, dit kan zowel bewust als onbewust zijn. Afhankelijk van de context, hoe je in je vel zit en hoe sterk de prikkels zijn, doe je hier iets mee of niet. Vaak worden ‘zin in seks’ en libido of hormonale schommelingen aan elkaar gekoppeld.

Het is echter belangrijker om jezelf af te vragen wanneer je zin hebt in seks, dan om te kijken naar de hoeveelheid libido van iemand. Welke prikkels en welke omstandigheden zorgen dat je zin krijgt in seks? Seks zit niet opgeslagen in je lichaam. Wanneer je dit beseft is er meer ruimte om uit te zoeken wat voor een situatie er moet ontstaan wil je zin krijgen in seks.

Het begint bij de bereidheid om zin te krijgen in seks. Liefdevolle toenadering en positieve verleiding zorgen voor prikkels die de ontvankelijkheid van de ander vergroten. Hierbij blijft seks niet alleen maar een mogelijkheid..

Lukt dit niet meer en is de ‘zin om zin te maken’ weg? Het verlangen naar seks is er niet meer en heeft misschien wel plaatsgemaakt voor afkeer. Je ziet seks simpelweg als een moetje, om je partner tevreden te houden. Seks is echter zoveel meer dan dit, en dat bespreken we tijdens de gesprekken met de seksuoloog en relatietherapeut bij SPOT Coaching in Harderwijk. Samen met Paul gaan jullie op zoek naar de oorzaak en werken we, indien gewenst, naar een oplossing en een verbetering toe. De communicatie in de slaapkamer wordt teruggebracht en we maken seks weer fijn, leuk en bevredigend.

Voor iedereen is er een andere manier om zin te krijgen in seks. De definitie van fijne seks is ook voor iedereen verschillend. Elke relatie is uniek, omdat ieder mens uniek is. Er is dus niet één vaste methode om de chemie in de slaapkamer weer terug te brengen.

Kennismaken?

Niets is zo belangrijk dan een goede klik met de therapeut. Kom daarom eens geheel vrijblijvend  en kosteloos kennismaken met SPOT Coaching Harderwijk. Vul onderaan deze pagina je gegevens in en ik neem contact met je op voor het maken van een gratis en vrijblijvende kennismakingsafspraak.  Je kan ook direct online in de agenda een afspraak maken. Of bel gewoon even! 0341-721 088

Wachtlijst

SPOT Coaching uit Harderwijk kent geen wachtlijst. We streven er naar het eerste gesprek binnen twee weken in te plannen.

Waar zit Spot Coaching?

Spot Coaching zit in Harderwijk. En is dus uitstekend te bereiken voor iedereen uit Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden,  Baarn, Soesterberg, Zeist

Kosten?

SPOT Coaching doet er alles aan om de hulp voor iedereen beschikbaar te houden. Klik hier om naar de tarievenpagina te gaan.

Meer lezen over de Seksuoloog Harderwijk?

Omdat we het belangrijk vinden om zoveel mogelijk informatie te geven over de Seksuoloog uit Harderwijk is er een speciale website voor. Hier tref je alle informatie aan over de Seksuoloog / therapie.
Seksuoloog Harderwijk.nl

Duur van de behandelingen

SPOT Coaching wil niet meer sessies inzetten dan strikt noodzakelijk is. Na afloop van elke sessie kijken we of en wanneer een volgend gesprek nodig is. Vaak zit tussen een afspraak 2 tot 3 weken zodat jullie het geleerde ook meteen in de praktijk kunnen brengen. Hoeveel gesprekken er bij jullie probleem nodig zijn kunnen we bespreken in een eerste gesprek.

Ervaring

Paul de relatietherapeut van SPOT Coaching is coach sinds 2005 en inmiddels uitgeroepen tot Senior Master Therapeutisch Coach en heeft inmiddels vele honderden zo niet meer mensen blijvend geholpen. Meer over Paul lees je hier.

Waarom naast relatietherapeut en coach ook werkzaam als seksuoloog?

Misschien is het je al opgevallen dat Paul naast Relatietherapeut in Harderwijk ook coach, mediator en trainer is. In zijn praktijk kwam hij steeds meer stellen tegen die wilde gaan scheiden of in relatieproblemen zaten en merkte wat dit deed met de personen en de kinderen. Om hierin het verschil te maken heeft Paul zich verdiept en opgeleid tot zeer ervaren relatietherapeut die echt het verschil maakt. Naast relatieproblemen zijn er ook veel problemen rondom seksualiteit in een relatie. Daarom is de aanvulling als seksuoloog een erg goede aanvulling.

Ervaringen met SPOT Coaching

 • Hele fijne coach, voelt vertrouwd om mee te praten. Diverse methodes geprobeerd, maar dankzij Spot Coaching ben ik echt verder gekomen. Een unieke aanpak die echt werkt. Aanrader!

  Saskia Lauwen Avatar Saskia Lauwen
  11 februari 2020

  Bij Paul in therapie gegaan omdat onze relatie niet goed meer ging. De gesprekken waren een grote spiegel en niet altijd even makkelijk. We hebben veel inzichten gekregen en uiteindelijk... Lees verder

  Isabelle Lourens Avatar Isabelle Lourens
  12 mei 2021
 • Paul benaderd om het contact met mijn puberzoon te verbeteren, hij heeft ons superfijn geholpen elkaar weer te begrijpen. Dank je wel Paul!

  Martine Pijl Avatar Martine Pijl
  11 februari 2020

  Coach Paul is een topcoach, die op een no-nonsense manier de coaching aanpakt. Hij heeft een waanzinnig werkboek bij een burn-out, waarbij je concrete handvatten krijgt om goed mee aan... Lees verder

  Nienke van Maris Avatar Nienke van Maris
  11 februari 2020
 • Paul heeft mijn dochter geholpen toen ze enorm veel last had van haar Faalangst. Dit is echt een behoorlijke verandering geweest en ik herken op een positieve manier mijn dochter... Lees verder

  Tamara Koetala Avatar Tamara Koetala
  20 maart 2021

  Paul is enorm positief en kan goed levelen met zijn doelgroep, op die manier weet hij de juiste snaar te raken en vooruitgang te boeken.

  Djordy Toebes Avatar Djordy Toebes
  22 september 2021
 • Paul is een betrokken coach die vanuit zijn ervaring flexibel op elke situatie in kan spelen.

  Sandra Witteman Avatar Sandra Witteman
  11 februari 2020

  1e kennismaking was best imponerend, wat een groteman kwam er op ons af. Maar dit gevoel was binnen 2 minuten weg. Wat een fijne coach, geen oeverloze verhalen, maar to-the-point! Met... Lees verder

  Leo Irmaos Avatar Leo Irmaos
  11 februari 2020
 • Hij heeft mij van mijn buikpijn afgeholpen. Nadat ik bij hem ben geweest nooit meer last van gehad💪

  Axel van Loenen Avatar Axel van Loenen
  8 december 2020

Weten dat het goed zit

Hoe weet je nu zeker dat je een ervaren professionele en goede coach gevonden hebt?

SPOT Coaching uit Harderwijk is al sinds 2005 actief als coach, inmiddels uitgeroepen tot Excellent Coach, Master Coach en opgeleid tot o.a. Therapeutisch Coach. Daarnaast wordt Paul door zijn beroepsverenigingen regelmatig gescreend en moet hij voldoen aan een breed scala aan opleidings- en kwaliteitseisen. Meer weten over de coach Paul? Lees hier meer over Paul en zijn opleidingen, verhaal en ervaringen.

Tevreden cliënten vertellen

Op de pagina ervaringen tref je al enkele tevreden cliënten aan. En hieronder lees je de ervaringen via Google.

Trustoo

Ook op het onafhankelijke platform Trustoo worden de werkzaamheden van SPOT Coaching regelmatig beoordeeld. Op basis van echte klantervaringen worden de diensten van SPOT Coaching geëvalueerd.
De werkzaamheden van SPOT Coaching uit Harderwijk vielen zo erg op dat we inmiddels zijn uitgeroepen tot TOP PRO Coach. Top Pro’s leveren consistent geweldige kwaliteit, waardoor ze tot de allerbeste dienstverleners op Trustoo behoren. Hiermee heb je dus één van de beste coaches van Nederland volgens Trustoo!

Ervaring, kennis, kunde en professionaliteit. Zo weet je zeker dat je goed zit bij SPOT Coaching uit Harderwijk.

WhatsApp met mij!
1
Wil je direct persoonlijk contact?
WhatsApp met Spot Coaching
Goedendag!
Meteen direct contact met Paul van SPOT Coaching? Geen probleem! Stuur gewoon een WhatsApp berichtje.