fbpx

Wat is een Burn-out – SPOT Coaching Harderwijk

Blijvende oplossing voor je Burn-out in Harderwijk

SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk - pesten - Burn-out begeleiding - Scheidingscoach - Puber ouderbegeleiding - Ervaringen - Afspraak maken

Een Burn-out

Burn-out is de psychologische term welke wij gegeven hebben aan het gevoel opgebrand te zijn. Je lijkt geen energie of motivatie meer te kunnen vinden voor je dagelijkse bezigheden. Helaas word vaak een burn-out uitsluitend gekoppeld aan werk gerelateerde klachten, terwijl het ook een reactie op de privé situatie kan zijn of een combinatie van beide, werk en privé.

En wil je daar nu echt eens blijvend mee aan de slag? Dan is het nu tijd voor verandering bij SPOT Coaching in Harderwijk.

Zit je voor langere tijd in een negatieve situatie en kun je geen oplossing meer verzinnen, dan kun je last krijgen van stress. Het is belangrijk om stress serieus te nemen omdat het kan leiden tot een burn-out of nog erger, een depressie. De oorzaak van deze stress is niet altijd voor de hand liggend en is wellicht een proces van maanden zo niet van jaren wat je tot dit punt gebracht heeft.

Stress is een natuurlijke reacties van ons lichaam op een vervelende situatie. Stress is iets wat wij nodig hebben. Het maakt je namelijk alert en zorgt ervoor dat je op zoek gaat naar oplossingen. Je lichaam maakt adrenaline aan waardoor je beter kan schakelen en biedt controle aan de stress. Echter wanneer de stress aan blijft houden maakt het lichaam Cortisol aan. Dit hormoon helpt je voor een langere tijd om in een waakzame modus te blijven, wat voor korte duur goed is. Hierbij schiet je lichaam in een soort van overlevingsmodus. Hierdoor geeft het lichaam niet meer de aandacht en energie aan andere belangrijke lichaamsfuncties of -processen.

Tenslotte overleven we liever dan dat we onze nagels laten groeien, dat de menstruatie regelmatig is en dat we ons gelukkig voelen en bijvoorbeeld genoeg endorfine aanmaken. Als dit voor korte duur is, merken we daar niet zo veel van. Maar als dit een aanhoudend probleem is en blijft ons lichaam in deze overlevingsmodus staan, dan krijgen we een serieus probleem.

Een burn-out kan iedereen overkomen

Of je nu in Harderwijk, Zeewolde, Ermelo, Nijkerk, Putten, Hierden, Amersfoort of ergens anders woont, iedereen heeft de kans om zichzelf voorbij te lopen en in een burn-out terecht te komen.
Uit onderzoek is gebleken dat leeftijd geen rol speelt bij het krijgen van een burn-out. Zo is gebleken dat 3 op de 4 jongeren (tussen de 10 en 24 jaar) tekenen van stress (en burn-out) ervaren. Echter is er te weinig aandacht en onderzoek geweest waardoor we er niet veel van af weten over deze doelgroep. Cijfers laten zien dat een burn-out bij mannen het sterkst voorkomt in de leeftijdsgroep 30 tot en met 44 jaar. Wanneer we kijken bij vrouwen is dit in de leeftijdsgroep 25 tot en met 39 jaar. Helaas laten deze cijfers ook wel zien dat zowel mannen als vrouwen tussen hun 25 en 65 jaar de meeste symptomen en klachten van stress ervaren.

Burn-out in cijfers:

Ruim 17% van de werknemers in de regio Harderwijk ervaart in enige maten burn-outklachten. Bijna twee keer zoveel vrouwen als mannen krijgen last van overspannenheid en of burn-out klachten. 37% van alle ziekmeldingen op de werkvloer heeft direct of indirect te maken met stressklachten. Toch zijn dit slechts de mensen die zich melden bij de huisarts. Vele mensen lopen er mee door of komen al voortijdig in een ander traject terecht. Concreet zijn er dus veel meer mensen die te kampen hebben met burn-out gerelateerde klachten.

Kennismaken?

Eens geheel gratis en vrijblijvend kennismaken met SPOT Coaching Harderwijk? Vul onderaan deze pagina je gegevens in en ik neem contact met je op voor het maken van een gratis en vrijblijvende kennismakingsafspraak in Harderwijk.
Je kan ook direct online in de agenda een afspraak maken. Of bel gewoon even! 0341-721 088

Wachtlijst

SPOT Coaching uit Harderwijk kent geen wachtlijst. We streven er naar het eerste gesprek binnen één week in te plannen.

Bij mij is de diagnose Burn-out niet officieel vastgesteld.

Kan SPOT Coaching mij ook ondersteuning bij mijn faalangst geven?
Jazeker. Ook als het niet officieel is vastgesteld, kun je met de SPOT coachingsmethode ondersteuning krijgen bij je Faalangst.

Voor wie?

De hulp van SPOT Coaching uit Harderwijk is er voor iedereen vanaf 12 jaar. Gekscherend zeggen we dus voor iedereen tussen de 12 en de 99 jaar!

Waar zit SPOT Coaching?

De praktijk van SPOT Coaching zit in Harderwijk. En is dus uitstekend te bereiken voor iedereen uit Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden,  Baarn, Soesterberg, Zeist

Kosten?

SPOT Coaching doet er alles aan om de hulp voor iedereen beschikbaar te hebben. Klik hier om naar de tarievenpagina te gaan.

Weten dat het goed zit

Hoe weet je nu zeker dat je een ervaren professionele en goede coach gevonden hebt?

SPOT Coaching uit Harderwijk is al sinds 2005 actief als coach, inmiddels uitgeroepen tot Excellent Coach, Master Coach en opgeleid tot o.a. Therapeutisch Coach. Daarnaast wordt Paul door zijn beroepsverenigingen regelmatig gescreend en moet hij voldoen aan een breed scala aan opleidings- en kwaliteitseisen. Meer weten over de coach Paul? Lees hier meer over Paul en zijn opleidingen, verhaal en ervaringen.

Tevreden cliënten vertellen

Op de pagina ervaringen tref je al enkele tevreden cliënten aan. En hieronder lees je de ervaringen via Google.

Trustoo

Ook op het onafhankelijke platform Trustoo worden de werkzaamheden van SPOT Coaching regelmatig beoordeeld. Op basis van echte klantervaringen worden de diensten van SPOT Coaching geëvalueerd.
De werkzaamheden van SPOT Coaching uit Harderwijk vielen zo erg op dat we inmiddels zijn uitgeroepen tot TOP PRO Coach. Top Pro’s leveren consistent geweldige kwaliteit, waardoor ze tot de allerbeste dienstverleners op Trustoo behoren. Hiermee heb je dus één van de beste coaches van Nederland volgens Trustoo!

Ervaring, kennis, kunde en professionaliteit. Zo weet je zeker dat je goed zit bij SPOT Coaching uit Harderwijk.

Ervaringen met SPOT Coaching

 • Paul is een betrokken coach die vanuit zijn ervaring flexibel op elke situatie in kan spelen.

  Sandra Witteman Avatar Sandra Witteman
  11 februari 2020

  Bij Paul in therapie gegaan omdat onze relatie niet goed meer ging. De gesprekken waren een grote spiegel en niet altijd even makkelijk. We hebben veel inzichten gekregen en uiteindelijk... Lees verder

  Isabelle Lourens Avatar Isabelle Lourens
  12 mei 2021
 • Coach Paul is een topcoach, die op een no-nonsense manier de coaching aanpakt. Hij heeft een waanzinnig werkboek bij een burn-out, waarbij je concrete handvatten krijgt om goed mee aan... Lees verder

  Nienke van Maris Avatar Nienke van Maris
  11 februari 2020

  1e kennismaking was best imponerend, wat een groteman kwam er op ons af. Maar dit gevoel was binnen 2 minuten weg. Wat een fijne coach, geen oeverloze verhalen, maar to-the-point! Met... Lees verder

  Leo Irmaos Avatar Leo Irmaos
  11 februari 2020
 • Paul heeft mijn dochter geholpen toen ze enorm veel last had van haar Faalangst. Dit is echt een behoorlijke verandering geweest en ik herken op een positieve manier mijn dochter... Lees verder

  Tamara Koetala Avatar Tamara Koetala
  20 maart 2021

  Hij heeft mij van mijn buikpijn afgeholpen. Nadat ik bij hem ben geweest nooit meer last van gehad💪

  Axel van Loenen Avatar Axel van Loenen
  8 december 2020
 • Hele fijne coach, voelt vertrouwd om mee te praten. Diverse methodes geprobeerd, maar dankzij Spot Coaching ben ik echt verder gekomen. Een unieke aanpak die echt werkt. Aanrader!

  Saskia Lauwen Avatar Saskia Lauwen
  11 februari 2020

  Paul is enorm positief en kan goed levelen met zijn doelgroep, op die manier weet hij de juiste snaar te raken en vooruitgang te boeken.

  Djordy Toebes Avatar Djordy Toebes
  22 september 2021
 • Paul benaderd om het contact met mijn puberzoon te verbeteren, hij heeft ons superfijn geholpen elkaar weer te begrijpen. Dank je wel Paul!

  Martine Pijl Avatar Martine Pijl
  11 februari 2020

WhatsApp met mij!
1
Wil je direct persoonlijk contact?
WhatsApp met Spot Coaching
Goedendag!
Meteen direct contact met Paul van SPOT Coaching? Geen probleem! Stuur gewoon een WhatsApp berichtje.