fbpx
 • SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk

Faalangst coaching in Harderwijk

Een bewezen aanpak bij je faalangst in Harderwijk die je echt verder helpt!

Voor iedereen tussen de 12 en 99 jaar

SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk - pesten - Burn-out begeleiding - Scheidingscoach - Puber ouderbegeleiding - Ervaringen - Afspraak maken

Faalangst

Faalangst en je het er last van? Leren omgaan met Faalangst? Bang om ‘af te gaan’? SPOT Coaching uit Harderwijk helpt echt!

Een bewezen aanpak bij Faalangst sinds 2005. Echte oplossingen, echt resultaat op een fijne, prettige maar doeltreffende manier.

 • Je zit niet lekker in je vel?
 • Je vindt jezelf niet belangrijk genoeg?
 • Je hebt een negatief zelfbeeld?
 • Je kunt jezelf minder makkelijk motiveren om voor school of je werk aan de slag te gaan.
 • Je stelt belangrijke dingen het liefst zo lang mogelijk uit?
 • Veel stress voor een examen?
 • Ziet op tegen moeilijke gesprekken
 • Je ervaart veel spanning bij bijvoorbeeld toetsen, examens en presentaties.
 • Gespannen voor een (belangrijke) wedstrijd?

Wat is Faalangst?

Uit onderzoek is gebleken dat 24% van de mensen in meer of minder maten last heeft van Faalangst.

Onderzoek van: KPC Groep

En wil je daar nu echt eens blijvend mee aan de slag? Dan is het nu tijd voor blijvende verandering bij SPOT Coaching in Harderwijk.

Uit onderzoek van de KPC Groep is gebleken dat maar liefst 24% van de mensen in meer of minder maten last heeft van Faalangst. Dit is een onzichtbaar probleem met grote gevolgen. Vaak denken mensen dat faalangst alleen voorkomt bij schoolgaande kinderen met leerproblemen. Dat is een misverstand. Kinderen, pubers, volwassenen iedereen kan last hebben van faalangst.

Wel ontwikkelt zich het probleem, de faalangst, vaak zich al op jonge leeftijd en zijn de problemen in de verschillende levensfases meer of minder aanwezig.

Wat is Faalangst nu precies?

Samengevat gaat het bij faalangst om de angst om tekort te schieten, om niet aan de verwachtingen te voldoen. Verwachtingen van jezelf of die van anderen kunnen een zware last zijn. ‘Ik ben toch niet even goed als mijn zus’, ‘Ik voel gewoon dat ik ga zakken’, ‘Je zult zien dat ik afga als een gieter’, ‘Wat zal m’n baas wel niet denken?’, ‘Ik schaam me echt om wat ik doe’, ‘ik ben echt niet goed genoeg hoor’

Natuurlijk zal faalangst leerprestaties negatief beïnvloeden, maar dat doet het ook op het werk, met sporten en in de vrije tijd kunnen mensen last hebben van faalangst. Faalangst leidt tot onzekerheid, tot slechter presteren en een (te) laag zelfbeeld. Daarmee is het kringetje rond. Je kunt dan denken: “Zie je wel, ik kan het niet.” De volgende keer denk je al bij voorbaat: “Dat kan ik toch niet.” Die instelling zorgt ervoor dat iemand inderdaad onder niveau presteert.

Faalangst in de praktijk

Elke faalervaring bevestigt de negatieve gedachten. De stress voor het volgende toetsingsmoment wordt groter en groter. Bij veel mensen met faalangst gaat het mis als er sprake is van een proefwerk, sollicitatie, wedstrijd of spreekbeurt. Ook sociale druk speelt binnen Faalangst tegenwoordig een steeds grotere rol.

Lichamelijke klachten treden op zoals:

 • Je zit niet lekker in je vel
 • Je bent somber / neerslachtig
 • Je hebt een gebrek aan energie
 • Je hebt een gebrek aan doorzettingsvermogen
 • Je bent erg prikkelbaar

Blackout

Tijdens het maken van een toets, het geven van een presentatie of tijdens een belangrijk gesprek kan je worden overvallen door een blackout. Je faalangst neemt de overhand en laat je helemaal vastlopen. Je hebt zoveel negatieve gedachten en andere nare dingen in je hoofd dat je niet meer in staat bent om goed te kunnen presteren.

De kern van het probleem:

Omdat SPOT Coaching uit Harderwijk opzoek gaat naar de kern van het probleem is de aanpak niet om zomaar een pleister plakken op de openwonden maar gaan we voor een volledig, faalangst vrij leven. Geen truckjes die toch niet werken maar een oplossing die voorkomt dat jij last krijgt van Faalangst.

De aanpak

Faalangst is een patroon dat we elke keer weer herhalen. We hebben allerhande (negatieve) gedachten over de situatie en maken ons zelf “zo gek” dat we niks anders meer kunnen dan mislukken, falen of gewoon de boel verpesten.

De beproefde aanpak

Sinds 2005 werkt Paul Middendorp uit Harderwijk aan een aanpak bij faalangst die nu echt het verschil maakt. In de loop der jaren heeft de aanpak echt bewezen zeer succesvol te zijn. Zonder bang te hoeven zijn voor een moeilijk zwaar of vervelend traject.

Wat gaan we doen?

We gaan samen opzoek naar de kern van je probleem. Wanneer zijn je problemen begonnen en hoe hou jij je faalangst in stand? Tijdens de Faalangst Coaching in Harderwijk zoeken we dus naar waarom je doet wat je doet. Zodra jij jezelf snapt en weet waarom jij je faalangst in stand houd kunnen we dit ook blijvend veranderen. Door stapsgewijs in jouw tempo het probleem aan te pakken kom je echt blijvend van je faalangst af!

Iedereen kan het, het is niet eng!

Natuurlijk is het een hele stap om te (moeten) gaan werken aan jouw faalangst. Natuurlijk is dat spannend en echt niet altijd even leuk. De aanpak van SPOT Coaching uit Harderwijk bij faalangst zorgt er voor dat jij jezelf alleen maar beter leert kennen. Je snapt waarom je doet wat je doet en hoe jij met je eigen gedachten en op eigen kracht kan voorkomen dat jij een faalangst aanval krijgt, kan voorkomen dat jij in paniek raakt en het even niet meer ziet zitten.

Geen huiswerk

Huiswerk, oefeningen maken, truckjes toepassen, oefeningen thuis maken is niet de manier om faalangst aan te pakken. Bij SPOT Coaching uit Harderwijk hoef je niet bang te zijn dat je allerhande (tijdelijke) truckjes moet doen, huiswerk moet maken of andere onzin moet inzetten. Wat je leert tijdens de faalangst coaching pas je toe in je dagelijks leven en je dagelijkse activiteiten. Hierdoor krijg je inzichten in echte situaties en echte momenten. Dit maakt samen met je coach wel echt het verschil!

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Ben jij klaar om nu eens echt afscheid te nemen van je probleem? Maak dan nu nog een afspraak bij SPOT Coaching uit Harderwijk.
Het eerste kennismakingsgesprek is gratis.

De beproefde aanpak sinds 2005 heeft bewezen dat het succesvol is.

Faalangst behandeling – het traject-

Afhankelijk van de oorzaak van het probleem heeft SPOT Coaching uit Harderwijk twee verschillende trajecten om je faalangst blijvend op te lossen:

De beproefde methode van SPOT Coaching uit Harderwijk gaat jou helpen om nu en voor altijd af te zijn van je Faalangst.

Hoe we dit doen is afhankelijk van hoe de faalangst is ontstaan en waar de Hoeveel sessies dit zijn is onmogelijk om vooraf te zeggen hoeveel sessies nodig zijn om je te leren omgaan met faalangst.zitten.

Optie 1: twee- a driewekelijkse persoonlijke één op een sessies.

We gaan gedegen en opbouwend aan de slag om de faalangst voor nu en altijd te elimineren!
We gaan stapsgewijs in meerdere één op één sessie van max anderhalf uur aan de slag en gaan gedoseerd en ga je in passende mooie stappen met je probleem, je faalangst, aan de slag.
Wat is de bron van de angst, wat is de onderliggende oorzaak? Dit soort factoren zijn bepalend voor de lengte van dit traject. De aanpak van SPOT Coaching uit Harderwijk zorgt er voor dat je nooit te lang bezig bent brengt en streven we naar korte en snelle trajecten welke je de beste hulp bij faalangst in Harderwijk bieden. Bij het gratis kennismakingsgesprek bekijken we hoeveel sessies de coach van SPOT Coaching uit Harderwijk denkt dat nodig zijn om de faalangst voor nu en altijd op te lossen!

Optie 2: Faalangst aanpakken in één dag!

Wellicht klinkt het te mooi om waar te zijn maar er zijn ook speciale trajecten mogelijk van één dag. In een hele intensieve maar waardevolle dag ga je in een speciale sessie van 7 uur één op één werken aan je probleem. Met deze unieke aanpak bij faalangst bereik je in één dag een absolute doorbraak in je faalangst. Een mooi en zeer interessant traject. Meer informatie op www.faalangstcenter.nl.

Wil jij weten welk traject het beste voor jou geschikt is? Maak dan een vrijblijvende gratis afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we kijken welk traject voor jou het beste resultaat zal behalen en wat het beste aansluit bij jouw individuele wensen en behoeftes.

Kennismaken?

Eens geheel gratis en vrijblijvend kennismaken met SPOT Coaching Harderwijk? Vul onderaan deze pagina je gegevens in en ik neem contact met je op voor het maken van een gratis en vrijblijvende kennismakingsafspraak in Harderwijk.
Je kan ook direct online in de agenda een afspraak maken. Of bel gewoon even! 0341-721 088

Wachtlijst

SPOT Coaching uit Harderwijk kent geen wachtlijst. We streven er naar het eerste gesprek binnen één week in te plannen.

Bij mij is de diagnose faalangst niet officieel vastgesteld.

Kan SPOT Coaching mij ook ondersteuning bij mijn faalangst geven?
Jazeker. Ook als het niet officieel is vastgesteld, kun je met de SPOT coachingsmethode ondersteuning krijgen bij je Faalangst.

Voor wie?

De hulp van SPOT Coaching uit Harderwijk is er voor iedereen vanaf 12 jaar. Gekscherend zeggen we dus voor iedereen tussen de 12 en de 99 jaar!

Waar zit SPOT Coaching?

De praktijk van SPOT Coaching zit in Harderwijk. En is dus uitstekend te bereiken voor iedereen uit Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden,  Baarn, Soesterberg, Zeist

Kosten?

SPOT Coaching doet er alles aan om de hulp voor iedereen beschikbaar te hebben. Klik hier om naar de tarievenpagina te gaan.

Weten dat het goed zit

Hoe weet je nu zeker dat je een ervaren professionele en goede coach gevonden hebt?

SPOT Coaching uit Harderwijk is al sinds 2005 actief als coach, inmiddels uitgeroepen tot Excellent Coach, Master Coach en opgeleid tot o.a. Therapeutisch Coach. Daarnaast wordt Paul door zijn beroepsverenigingen regelmatig gescreend en moet hij voldoen aan een breed scala aan opleidings- en kwaliteitseisen. Meer weten over de coach Paul? Lees hier meer over Paul en zijn opleidingen, verhaal en ervaringen.

Tevreden cliënten vertellen

Op de pagina ervaringen tref je al enkele tevreden cliënten aan. En hieronder lees je de ervaringen via Google.

Trustoo

Ook op het onafhankelijke platform Trustoo worden de werkzaamheden van SPOT Coaching regelmatig beoordeeld. Op basis van echte klantervaringen worden de diensten van SPOT Coaching geëvalueerd.
De werkzaamheden van SPOT Coaching uit Harderwijk vielen zo erg op dat we inmiddels zijn uitgeroepen tot TOP PRO Coach. Top Pro’s leveren consistent geweldige kwaliteit, waardoor ze tot de allerbeste dienstverleners op Trustoo behoren. Hiermee heb je dus één van de beste coaches van Nederland volgens Trustoo!

Ervaring, kennis, kunde en professionaliteit. Zo weet je zeker dat je goed zit bij SPOT Coaching uit Harderwijk.

Ervaringen met SPOT Coaching

 • Bij Paul in therapie gegaan omdat onze relatie niet goed meer ging. De gesprekken waren een grote spiegel en niet altijd even makkelijk. We hebben veel inzichten gekregen en uiteindelijk... Lees verder

  Isabelle Lourens Avatar Isabelle Lourens
  12 mei 2021

  Hele fijne coach, voelt vertrouwd om mee te praten. Diverse methodes geprobeerd, maar dankzij Spot Coaching ben ik echt verder gekomen. Een unieke aanpak die echt werkt. Aanrader!

  Saskia Lauwen Avatar Saskia Lauwen
  11 februari 2020
 • Paul is een betrokken coach die vanuit zijn ervaring flexibel op elke situatie in kan spelen.

  Sandra Witteman Avatar Sandra Witteman
  11 februari 2020

  Paul heeft mijn dochter geholpen toen ze enorm veel last had van haar Faalangst. Dit is echt een behoorlijke verandering geweest en ik herken op een positieve manier mijn dochter... Lees verder

  Tamara Koetala Avatar Tamara Koetala
  20 maart 2021
 • Hij heeft mij van mijn buikpijn afgeholpen. Nadat ik bij hem ben geweest nooit meer last van gehad💪

  Axel van Loenen Avatar Axel van Loenen
  8 december 2020

  1e kennismaking was best imponerend, wat een groteman kwam er op ons af. Maar dit gevoel was binnen 2 minuten weg. Wat een fijne coach, geen oeverloze verhalen, maar to-the-point! Met... Lees verder

  Leo Irmaos Avatar Leo Irmaos
  11 februari 2020
 • Paul is enorm positief en kan goed levelen met zijn doelgroep, op die manier weet hij de juiste snaar te raken en vooruitgang te boeken.

  Djordy Toebes Avatar Djordy Toebes
  22 september 2021

  Paul benaderd om het contact met mijn puberzoon te verbeteren, hij heeft ons superfijn geholpen elkaar weer te begrijpen. Dank je wel Paul!

  Martine Pijl Avatar Martine Pijl
  11 februari 2020
 • Coach Paul is een topcoach, die op een no-nonsense manier de coaching aanpakt. Hij heeft een waanzinnig werkboek bij een burn-out, waarbij je concrete handvatten krijgt om goed mee aan... Lees verder

  Nienke van Maris Avatar Nienke van Maris
  11 februari 2020
WhatsApp met mij!
1
Wil je direct persoonlijk contact?
WhatsApp met Spot Coaching
Goedendag!
Meteen direct contact met Paul van SPOT Coaching? Geen probleem! Stuur gewoon een WhatsApp berichtje.