fbpx

Hoogsensitief (HSP) & relatietherapie in Harderwijk

Relatietherapie -Wanner één van jullie hoogsensitief is. Relatietherapie in Harderwijk die bewezen het verschil maakt.

SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk - pesten - Burn-out begeleiding - Scheidingscoach - Puber ouderbegeleiding - Ervaringen - Afspraak maken

Relatietherapie bij HSP in Harderwijk

Relatietherapie bij HSP in Harderwijk die echt het verschil maakt! Bewezen succesvolle aanpak sinds 2005 die jullie nu echt verder helpt.

Tijd om een relatietherapeut bij HSP uit Harderwijk in te schakelen want………..

 • Jullie communiceren niet meer?
 • Er is veel ruzie
 • Jullie zijn de verbinding met elkaar kwijt
 • Er is weinig tot geen intimiteit en of seks
 • Het lijkt wel alsof jullie allebei een andere taal spreken
 • Er is iemand vreemd gegaan
 • Er heerst constant spanning in huis
 • Je bent niet meer gelukkig met je relatie
 • Je wil dat je relatie een stuk beter gaat worden dan nu het geval is

Wanneer één van jullie twee een andere manier van voelen en denken heeft in jullie relatie.

Relatietherapie

Ook voor jullie relatie zijn er mogelijkheden!

Hoogsensitief (HSP) & relatietherapie in Harderwijk

Als één van jullie kenmerken van HSP (hooggevoelig) ervaart, dan kan dit in relatie tot elkaar lastig zijn. Je vraagt je af of het aan jou ligt, of je te gevoelig bent en waarom je partner niet snapt wat jij nodig hebt. Het lukt je niet om dit duidelijk te maken en je hebt het gevoel dat je (te)veel van de ander vraagt. Graag zouden jullie beide weer krachtig en liefdevol in jullie relatie staan en goed met elkaar kunnen communiceren. Jullie willen je beide begrepen voelen en ervoor zorgen dat het vuur tussen jullie ook op langere termijn blijft branden.

Het zou fijn zijn als er binnen jullie relatie ruimte is voor de verlangens van jullie beide en jullie een goede balans kunnen creëren tussen tijd voor jezelf en tijd met elkaar. Samen een team zijn en helder met elkaar kunnen communiceren terwijl je tegelijkertijd helemaal jezelf mag zijn in de relatie met je partner (en je omgeving). Als dit jullie doelen zijn, dan kan de relatietherapie bij Paul van SPOT Coaching in Harderwijk voor HSP en hoogsensitief jullie zeker helpen!

Relaties & HSP

Mensen die hoogsensitief zijn passen zich vaak aan. Het kan druk op een relatie leggen als één van de partners het lastig vindt om over gevoelens en emoties te praten. Mensen die hoogsensitief (HSP) zijn ervaren vaak onbegrip en communicatieproblemen in hun relaties. Emoties en gevoelens verdwijnen naar de achtergrond waardoor er een grote kans is dat de relatie meer op een vriendschap lijkt dan op een liefdesrelatie. Je denkt de ander goed te kennen, maar eigenlijk doe je veel aannames. Je denkt dat je weet hoe de ander zich voelt, wat hij denkt, verwacht of wil. Er wordt echter vaak niet op de juiste manier over gepraat waardoor je langs elkaar heen gaat leven. Dit gebeurt vaak zonder dat jullie het doorhebben.

Ook je achtergrond heeft een grote invloed op je voelen, handelen en denken. De hechtingspatronen die je ontwikkelt kunnen zowel veilig als onveilig zijn. Oude pijn (jeugdtrauma’s), schuldgevoel, verlangens, angsten en onuitgesproken verwachtingen, wat allemaal hoort bij onveilige hechting, kan in je volwassen relatie tot problemen leiden. Vaak hebben we de neiging om weg te lopen voor deze problemen, alleen ontneem je jezelf en je partner hiermee de kans om een diepere verbintenis met elkaar aan te gaan.

Verschil in sensitiviteit

De basis is vaak een gebrek aan begrip. De één voelt zich niet begrepen (en gezien) door de ander. Vaak zijn mensen die hoogsensitief (HSP) zijn sensitief en creatief. Hun partner heeft dit vaak wat minder, wat op langere termijn bijna altijd tot problemen leidt. Je hebt het gevoel dat je niet jezelf kunt zijn, je niet meer weet wie je écht bent en je voelt je benauwd of gecontroleerd in je relatie. Er zijn ook mensen die juist bang zijn om verlaten te worden en zich onzeker en onveilig voelen. Hierbij herleeft men vaak oude trauma’s waardoor problemen zich op lijken te stapelen. Dit gaat allemaal ten koste van het vuur in je relatie. Vaak hebben we het niet over de mate waarin we sensitief zijn en de verschillen daartussen. Zelfs als je beide hoogsensitief bent is er vaak een verschil in de gebieden waarin je hooggevoelig bent.

Relatietherapie voor hoogsensitief HSP

Relatietherapeut Paul is gespecialiseerd in mensen die hoogsensitief zijn. In de gesprekken met Paul geeft hij jullie inzicht in de problemen die jullie in je relatie ervaren en de achtergrond ervan. Als jullie dit onderzocht hebben biedt Paul handvatten om de problemen samen te verbeteren. Dit doen jullie op een uitdagende, maar wel vertrouwde manier. Je zit beiden vast in (oude) patronen en willen door relatietherapie voor hoogsensitief HSP bij SPOT Coaching in Harderwijk een doorstart maken met jullie relatie.

Goede en gedegen relatietherapie in Harderwijk.

Tijdens de relatietherapie is er o.a aandacht voor:

 • het verbeteren van de communicatie tussen jullie;
 • gezamenlijke emotionele verbinding;
 • meer openheid naar elkaar;
 • interne dialogen uitspreken en oplossen;
 • je eigen aandeel in het proces;
 • herstel van vertrouwen in elkaar;
 • begrip voor de ander en voor jezelf;
 • seks binnen (en buiten) de relatie;
 • persoonlijke wensen en behoeftes;
 • elkaar zien en elkaars taal (weer) spreken;
 • begrijpen wat de ander zegt en hier ook echt wat mee kunnen.

De aanpak van SPOT Coaching heeft zich inmiddels bewezen en al vele stellen weer een gelukkige relatie terug gegeven. Ben jij de volgende?

Relatietherapie voor hoogsensitief HSP in Harderwijk: wat is de bedoeling?

Relatietherapeut Paul is gespecialiseerd in mensen die hoogsensitief zijn. In de gesprekken met Paul geeft hij jullie inzicht in de problemen die jullie in je relatie ervaren en de achtergrond ervan. Als jullie dit onderzocht hebben biedt Paul handvatten om de problemen samen te verbeteren. Dit doen jullie op een uitdagende, maar wel vertrouwde manier. Je zit beiden vast in (oude) patronen en willen door relatietherapie voor hoogsensitief HSP bij SPOT Coaching in Harderwijk een doorstart maken met jullie relatie.

Relatietherapie voor hoogsensitief HSP in Harderwijk: wat is de bedoeling?

Zoals hierboven beschreven staat beginnen we met het in kaart brengen van de problemen die jullie in je relatie ervaren. Dit bespreken we in een kennismakingsgesprek, dat gratis en vrijblijvend is. Paul is een ervaren relatietherapeut (gespecialiseerd in HSP) en begeleidt jullie bij dit gesprek zodat jullie beide op een fijne manier jullie verhaal kwijt kunnen. Aan het eind van dit gesprek bespreken we het gesprek en bepalen jullie of jullie het traject ingaan met Paul bij SPOT Coaching uit Harderwijk.

Tijdens de vervolgafspraken kijken we naar verbale en non-verbale signalen en de manier waarop jullie op beide reageren. Op een opbouwende manier omgaan met elkaar kan moeilijk zijn als oude emoties daarbij in de weg staan. Paul helpt jullie met inzichten over (on)bewuste patronen en reacties en de oorzaken ervan.

Wat leer je?

Objectief kijken naar de blokkade(s) in jullie relatie en andere of nieuwe manieren om hiermee om te gaan. Je leert de signalen herkennen en hier op een constructieve manier over te communiceren met elkaar. Jullie gaan elkaar beter begrijpen waardoor er bereidheid kan ontstaan om samen een nieuwe weg in te slaan. De adviezen van relatietherapeut Paul zijn praktisch en direct toe te passen.

HSP en pijn uit het verleden

Soms is er binnen de relatie sprake van oude pijn, veroorzaakt door één of beide partners. Dit kan gaan over verkeerde beslissingen die gemaakt zijn op basis van onbegrip, uit elkaar groeien of onvermogen om de ander te begrijpen. Deze beslissingen en de pijn die ze met zich meebrengen kunnen van invloed zijn op de manier waarop je met elkaar omgaat. Het moet eerst verwerkt worden voordat jullie weer op een constructieve manier met elkaar om kunnen gaan. Deze belastende periode in jullie relatie bespreken we dan.

Het is belangrijk dat deze emoties en pijn in het bijzijn van de partner (en relatietherapeut) uitgesproken worden. Tijdens de relatietherapie bij SPOT Coaching in Harderwijk leer je de pijn van de ander begrijpen waardoor er meer herkenning en erkenning ontstaat. Je luistert naar elkaar met de bereidheid om elkaar te vergeven. Dit draagt bij aan inzicht dat tijdens de therapie ontstaan is. Daarnaast krijgen jullie opdrachten mee die jullie thuis kunnen uitvoeren. Het is geen huiswerk maar praktische opdrachten die het leven met elkaar verbeteren en versterken.

Praktisch en resultaatgericht

Mensen die hooggevoelig zijn en relatieproblemen hebben, hebben in hun zoektocht naar ‘de’ oplossing vaak al verschillende therapeuten en psychologen gesproken. Vaak zijn ze daardoor erg verbaast over de manier waarop Paul de kern van hun problemen snel blootlegt en hen concrete handvatten biedt om de neerwaartse spiraal waarin ze zich bevinden te doorbreken. Deels zijn de gesprekken samen met je partner maar er kunnen ook individuele gesprekken ingepland worden bij SPOT Coaching in Harderwijk. Een gebalanceerde combinatie van individuele gesprekken en gesprekken met z’n tweeën helpt jullie beide snel tot een oplossing te komen.

Hoe langer men wacht met het aanpakken van relatieproblemen, hoe complexer de problemen vaak zijn. Het is daarom erg belangrijk om op tijd relatietherapie op te starten. Hoe langer de problemen door sudderen hoe lastiger het is om de problemen op te lossen.

Relaties & hooggevoelig

Als je hooggevoelig bent geniet je in goede omstandigheden bewuster en meer. Je leeft meer mee met je partner dan iemand die minder sensitief is. Als het minder goed gaat, dan kan hooggevoeligheid er juist voor zorgen dat je elkaar minder goed begrijpt. Je denkt dieper en ziet dat dingen anders kunnen. Vervolgens steek je veel tijd in het vechten om relatief kleine details, die voor jou juist als belangrijk voelen omdat je niet wil dat het er op een bepaalde manier aan toe gaat. Partners kunnen dit als overdreven ervaren en gaan zich ergeren. Jullie sluiten je af van elkaar, je accepteert (te) veel van de ander en leeft langs elkaar heen.

Beide HSP: een betere relatie?

Dit hoeft niet. Soms is het juist fijn als iemand iets minder sensitief is zodat die je corrigeert als je te ver doorschiet in je gevoeligheid. Voor de partner is het juist fijn als iemand soms wat verder nadenkt over dingen en wat meer inspeelt op gevoelens. Als jullie mate van gevoeligheid niet te ver uit elkaar ligt en je kunt goed omgaan met je sensitiviteit, dan kan het de ideale combinatie zijn! Niet elke partner kan er even goed mee omgaan, maar ook dit wordt besproken tijdens de relatietherapie bij SPOT Coaching in Harderwijk. Hierbij blijven we wel realistisch, soms werkt het niet (meer).

Hulp bij hooggevoeligheid HSP: SPOT Coaching Harderwijk

Als je hoogsensitief HSP bent, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je rust bewaart en goed in je vel zit. Tijdens de relatietherapie is er ruimte om te leren ontspannen en te leren hoe je hoofd- van bijzaken kunt onderscheiden in tijden van stress. Ook is er ruimte voor acceptatie en loslaten. Als dit lukt, dan kijken we naar de dingen die je anders wil en hoe je hier op een goede manier over kunt communiceren met je partner.

Relatietherapie bij SPOT Coaching: realistisch

Paul biedt geel valse hoop. Er is vaak een weg als jullie willen en samen doen we er alles aan om jullie relatie nieuw leven in te blazen. Hierbij blijven we wel realistisch: we werken met wat wel werken en lossen de problemen op die op te lossen zijn. Hierbij hebben we als doel om beide weer gelukkig te worden: met of zonder elkaar.

Kennismaken?

Niets is zo belangrijk dan een goede klik met de therapeut. Kom daarom eens geheel vrijblijvend  en kosteloos kennismaken met SPOT Coaching Harderwijk. Vul onderaan deze pagina je gegevens in en ik neem contact met je op voor het maken van een gratis en vrijblijvende kennismakingsafspraak.  Je kan ook direct online in de agenda een afspraak maken. Of bel gewoon even! 0341-721 088

Wachtlijst

SPOT Coaching uit Harderwijk kent geen wachtlijst. We streven er naar het eerste gesprek binnen één week in te plannen.

Is de therapie enkel voor vastgelopen relaties?

Zeker niet! Relatietherapie is ook heel goed voor koppels die hun relatie goed willen houden of zelfs nog beter willen maken!

Waar zit Spot Coaching?

Spot Coaching zit in Harderwijk. En is dus uitstekend te bereiken voor iedereen uit Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden,  Baarn, Soesterberg, Zeist

Kosten?

SPOT Coaching doet er alles aan om de hulp voor iedereen beschikbaar te houden. Klik hier om naar de tarievenpagina te gaan.

Duur van de behandelingen

SPOT Coaching wil niet meer sessies inzetten dan strikt noodzakelijk is. Na afloop van elke sessie kijken we of en wanneer een volgend gesprek nodig is. Vaak zit tussen een afspraak 2 tot 3 weken zodat jullie het geleerde ook meteen in de praktijk kunnen brengen. Hoeveel gesprekken er bij jullie probleem nodig zijn kunnen we bespreken in een eerste gesprek.

Ervaring

Paul de relatietherapeut van SPOT Coaching is coach sinds 2005 en inmiddels uitgeroepen tot Senior Master Therapeutisch Coach en heeft inmiddels vele honderden zo niet meer mensen blijvend geholpen. Meer over Paul lees je hier.

Waarom naast coaching ook relatietherapie?

Misschien is het je al opgevallen dat Paul naast Relatietherapeut in Harderwijk ook coach, mediator en trainer is. In zijn praktijk kwam hij steeds meer stellen tegen die wilde gaan scheiden of in relatieproblemen zaten en merkte wat dit deed met de personen en de kinderen. Om hierin het verschil te maken heeft Paul zich verdiept en opgeleid tot zeer ervaren relatietherapeut die echt het verschil maakt.

Ervaringen met SPOT Coaching

 • Paul benaderd om het contact met mijn puberzoon te verbeteren, hij heeft ons superfijn geholpen elkaar weer te begrijpen. Dank je wel Paul!

  thumb Martine Pijl
  11 februari 2020

  Paul is een betrokken coach die vanuit zijn ervaring flexibel op elke situatie in kan spelen.

  thumb Sandra Witteman
  11 februari 2020
 • Hele fijne coach, voelt vertrouwd om mee te praten. Diverse methodes geprobeerd, maar dankzij Spot Coaching ben ik echt verder gekomen. Een unieke aanpak die echt werkt. Aanrader!

  thumb Saskia Lauwen
  11 februari 2020

  Coach Paul is een topcoach, die op een no-nonsense manier de coaching aanpakt. Hij heeft een waanzinnig werkboek bij een burn-out, waarbij je concrete handvatten krijgt om goed mee aan... Lees verder

  thumb Nienke van Maris
  11 februari 2020
 • Bij Paul in therapie gegaan omdat onze relatie niet goed meer ging. De gesprekken waren een grote spiegel en niet altijd even makkelijk. We hebben veel inzichten gekregen en uiteindelijk... Lees verder

  thumb Isabelle Lourens
  12 mei 2021

  Hij heeft mij van mijn buikpijn afgeholpen. Nadat ik bij hem ben geweest nooit meer last van gehad💪

  thumb Axel van Loenen
  8 december 2020
 • Paul is enorm positief en kan goed levelen met zijn doelgroep, op die manier weet hij de juiste snaar te raken en vooruitgang te boeken.

  thumb Djordy Toebes
  22 september 2021

  1e kennismaking was best imponerend, wat een groteman kwam er op ons af. Maar dit gevoel was binnen 2 minuten weg. Wat een fijne coach, geen oeverloze verhalen, maar to-the-point! Met... Lees verder

  thumb Leo Irmaos
  11 februari 2020
 • Paul heeft mijn dochter geholpen toen ze enorm veel last had van haar Faalangst. Dit is echt een behoorlijke verandering geweest en ik herken op een positieve manier mijn dochter... Lees verder

  thumb Tamara Koetala
  20 maart 2021

Weten dat het goed zit

Hoe weet je nu zeker dat je een ervaren professionele en goede coach gevonden hebt?

SPOT Coaching uit Harderwijk is al sinds 2005 actief als coach, inmiddels uitgeroepen tot Excellent Coach, Master Coach en opgeleid tot o.a. Therapeutisch Coach. Daarnaast wordt Paul door zijn beroepsverenigingen regelmatig gescreend en moet hij voldoen aan een breed scala aan opleidings- en kwaliteitseisen. Meer weten over de coach Paul? Lees hier meer over Paul en zijn opleidingen, verhaal en ervaringen.

Tevreden cliënten vertellen

Op de pagina ervaringen tref je al enkele tevreden cliënten aan. En hieronder lees je de ervaringen via Google.

Trustoo

Ook op het onafhankelijke platform Trustoo worden de werkzaamheden van SPOT Coaching regelmatig beoordeeld. Op basis van echte klantervaringen worden de diensten van SPOT Coaching geëvalueerd.
De werkzaamheden van SPOT Coaching uit Harderwijk vielen zo erg op dat we inmiddels zijn uitgeroepen tot TOP PRO Coach. Top Pro’s leveren consistent geweldige kwaliteit, waardoor ze tot de allerbeste dienstverleners op Trustoo behoren. Hiermee heb je dus één van de beste coaches van Nederland volgens Trustoo!

Ervaring, kennis, kunde en professionaliteit. Zo weet je zeker dat je goed zit bij SPOT Coaching uit Harderwijk.

WhatsApp met mij!
1
Wil je direct persoonlijk contact?
WhatsApp met Spot Coaching
Goedendag!
Meteen direct contact met Paul van SPOT Coaching? Geen probleem! Stuur gewoon een WhatsApp berichtje.