fbpx
 • SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk - Scheidingscoach

Scheidingscoach – SPOT Coaching

Uit elkaar of zitten jullie in echtscheiding? Wat doet dat met je kinderen?

SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk - pesten - Burn-out begeleiding - Scheidingscoach - Puber ouderbegeleiding - Ervaringen - Afspraak maken

Scheidingscoach / Echtscheiding in Amersfoort en Harderwijk

Als een stel besluit om uit elkaar te gaan, heeft dat ook grote gevolgen voor de kinderen. Bij wie gaan ze wonen, moeten ze van school veranderen, hoe is de sfeer thuis? Veel kinderen belanden in een loyaliteitsconflict, zijn bang voor ruzie en niet zelden denken kinderen dat zij schuld hebben aan de echtscheiding van hun ouders. Vaak hebben ouders even genoeg aan zichzelf. Omdat kinderen dat haarscherp registreren, laten ze niet altijd merken hoe moeilijk zij het met de situatie hebben.

Scheidingscoach / Echtscheiding

Ongeveer een derde van de huwelijken eindigt in een echtscheiding.

Hoe help ik uw kinderen zich voor te bereiden op uw scheiding?

Therapeutisch Scheidingscoach uit Harderwijk Paul Middendorp kan een kind of jongere helpen de breuk een plek te geven. Zonder partij te kiezen, praat hij met het kind over wat er gebeurt in het gezin. Hij zorgt ervoor dat een kind inziet dat hij of zij geen schuld heeft aan de situatie.

SPOT Coaching uit Harderwijk maakt gebruik van de kracht van het kind zelf: na een aantal gesprekken heeft het kind weer vertrouwen in zichzelf en in de toekomst. Ook leert het kind het belang in te zien van goede communicatie met beide ouders.

SPOT Coaching uit Harderwijk kiest voor individuele begeleiding zodat het kind volledig zichzelf kan zijn en de coach snel tot de kern van het probleem kan komen. Elk kind is immers uniek en verdient een eigen aanpak.
Zodra dit nodig is betrekt de Therapeutisch Coach ook de ouders bij de gesprekken. Wat kunnen de ouders doen om het kind/jongeren te helpen. Ook is er aandacht voor het complete gezin. Belangrijk is het dat er voor iedereen een plek komt in de nieuwe situatie.

SPOT Coaching uit Harderwijk is er voor kinderen vanaf 12 jaar.

Meer weten? Neem dan vandaag nog contact op met SPOT Coaching uit Harderwijk en kijk wat de Therapeutisch Coach ook voor uw kind kan betekenen! 

En wil je daar nu echt eens blijvend mee aan de slag? Dan is het nu tijd voor verandering bij SPOT Coaching in Harderwijk.

Uit onderzoek is gebleken dat 24% van de mensen in meer of minder maten last heeft van Faalangst. Dit is een onzichtbaar probleem met grote gevolgen. Vaak denken mensen dat faalangst alleen voorkomt bij schoolgaande kinderen met leerproblemen. Dat is een misverstand. Kinderen, pubers, volwassenen iedereen kan er last van hebben.

Wat is Faalangst? Samengevat gaat het bij faalangst om de angst om tekort te schieten, om niet aan de verwachtingen te voldoen. Verwachtingen van jezelf of die van anderen kunnen een zware last zijn. ‘Ik ben toch niet even goed als mijn zus’, ‘Ik voel gewoon dat ik ga zakken’, ‘Je zult zien dat ik afga als een gieter’, ‘Wat zal m’n baas wel niet denken?’, ‘Joh, ik geneer me kwijt!’

Natuurlijk zal faalangst leerprestaties negatief beïnvloeden, maar ook op het werk, sporten en in de vrije tijd kunnen mensen last hebben van faalangst. Faalangst leidt tot onzekerheid, tot slechter presteren en een laag zelfbeeld. Daarmee is het kringetje rond. Je kunt dan denken: “Zie je wel, ik kan het niet.” De volgende keer denk je al bij voorbaat: “Dat kan ik toch niet.” Die instelling zorgt ervoor dat iemand inderdaad onder niveau presteert.

Elke faalervaring bevestigt de negatieve gedachten. De stress voor het volgende toetsingsmoment wordt groter en groter. Bij veel mensen met faalangst gaat het mis als er sprake is van een proefwerk, sollicitatie, wedstrijd of spreekbeurt. Ook sociale druk speelt binnen Faalangst tegenwoordig een steeds grotere rol.

Coaching voor en tijdens het scheidingstraject

Door in een vroeg stadium SPOT Coaching uit Amersfoort en Harderwijk in te schakelen, kunnen veel problemen voorkomen worden. De scheidingscoach maakt gevoelens bespreekbaar en helpt kinderen zo om een scheiding snel en goed te verwerken.

De beproefde aanpak sinds 2005 heeft bewezen dat het succesvol is.

Coaching na het echtscheidingstraject

Voor veel kinderen komt de grootste klap pas als hun ouders eenmaal uit elkaar zijn. Ze hebben ineens twee huizen en op twee plekken een eigen kamer. Misschien komt er een nieuwe partner in beeld die wellicht ook kinderen heeft. Al met al krijgt het kind veel te verwerken. En waar staat hij of zij in dit nieuwe geheel? SPOT Coaching kijkt samen met het kind naar emoties en mogelijke belemmeringen, en helpt hem om alles op een rijtje te zetten.

Voordat SPOT Coaching Amersfoort en Harderwijk met het kind aan de slag gaat, vindt er een intakegesprek plaats, liefst met beide ouders. Welke problemen spelen er, hoe staan de ouders in het geheel en wat verwachten zij van SPOT Coaching? Daarna starten de sessies met het kind. Ook als de coach meerdere kinderen uit een gezin gaat begeleiden, praat hij – in elk geval in het begin – met elk kind apart. Soms kan de aanwezigheid van (een van) de ouders bij een sessie noodzakelijk zijn om een specifiek probleem aan te pakken.

Als de coaching is afgerond, vindt er indien gewenst een eindgesprek plaats met de ouders (dit kan ook telefonisch). SPOT Coaching blijft klaarstaan voor het kind. Daarom plannen we vaak na drie maanden een gesprek om te kijken hoe het gaat. Soms blijken er dan nog wat losse eindjes te zijn. Deze kan de coach meestal direct aanpakken. Ook kunnen er nieuwe problemen ontstaan zijn, en dan wordt in overleg met de ouders gekeken of het zinvol is om enkele extra sessies in te plannen.

Voor kinderen is het moeilijk als hun ouders uit elkaar zijn. Schakel op tijd professionele hulp in zodat uw kind er zo min mogelijk last van heeft, nu en in zijn verdere leven. Bel vandaag nog voor een vrijblijvende kennismaking met scheidingscoach Amersfoort en Harderwijk Paul Middendorp.

Voor wie?

De SPOT scheidingscoach richt zich op kinderen en tieners van 12 tot 21 jaar (of zolang als nodig is!)

Waar

Spot Coaching zit in Amersfoort en Harderwijk. En is dus uitstekend te bereiken voor iedereen uit Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden,  Baarn, Soesterberg, Zeist

Hoe lang?

Gemiddeld heeft de scheidingscoach 8 sessies nodig om naar het gewenste resultaat toe te werken. De gesprekken vinden verspreid over enkele maanden plaats. Omdat elk kind anders is, blijft het lastig om vooraf te zeggen hoeveel gesprekken úw kind nodig heeft. We blijven uw kind net zo lang begeleiden als strikt noodzakelijk is! Niet te lang, niet te kort! Altijd in overleg met de ouders!

Kennis maken

Eens geheel vrijblijvend kennismaken met SPOT Coaching Amersfoort of Harderwijk? Vul onderaan deze pagina je gegevens in en ik neem contact met je op voor het maken van een gratis en vrijblijvende kennismakingsafspraak. Je kan ook direct online in de agenda een afspraak maken.

Kosten?

Klik hier om naar de tarievenpagina te gaan.

Ervaringen met SPOT Coaching

 • Bij Paul in therapie gegaan omdat onze relatie niet goed meer ging. De gesprekken waren een grote spiegel en niet altijd even makkelijk. We hebben veel inzichten gekregen en uiteindelijk... Lees verder

  Isabelle Lourens Avatar Isabelle Lourens
  12 mei 2021

  1e kennismaking was best imponerend, wat een groteman kwam er op ons af. Maar dit gevoel was binnen 2 minuten weg. Wat een fijne coach, geen oeverloze verhalen, maar to-the-point! Met... Lees verder

  Leo Irmaos Avatar Leo Irmaos
  11 februari 2020
 • Paul is een betrokken coach die vanuit zijn ervaring flexibel op elke situatie in kan spelen.

  Sandra Witteman Avatar Sandra Witteman
  11 februari 2020

  Coach Paul is een topcoach, die op een no-nonsense manier de coaching aanpakt. Hij heeft een waanzinnig werkboek bij een burn-out, waarbij je concrete handvatten krijgt om goed mee aan... Lees verder

  Nienke van Maris Avatar Nienke van Maris
  11 februari 2020
 • Hele fijne coach, voelt vertrouwd om mee te praten. Diverse methodes geprobeerd, maar dankzij Spot Coaching ben ik echt verder gekomen. Een unieke aanpak die echt werkt. Aanrader!

  Saskia Lauwen Avatar Saskia Lauwen
  11 februari 2020

  Paul heeft mijn dochter geholpen toen ze enorm veel last had van haar Faalangst. Dit is echt een behoorlijke verandering geweest en ik herken op een positieve manier mijn dochter... Lees verder

  Tamara Koetala Avatar Tamara Koetala
  20 maart 2021
 • Hij heeft mij van mijn buikpijn afgeholpen. Nadat ik bij hem ben geweest nooit meer last van gehad💪

  Axel van Loenen Avatar Axel van Loenen
  8 december 2020

  Paul is enorm positief en kan goed levelen met zijn doelgroep, op die manier weet hij de juiste snaar te raken en vooruitgang te boeken.

  Djordy Toebes Avatar Djordy Toebes
  22 september 2021
 • Paul benaderd om het contact met mijn puberzoon te verbeteren, hij heeft ons superfijn geholpen elkaar weer te begrijpen. Dank je wel Paul!

  Martine Pijl Avatar Martine Pijl
  11 februari 2020
WhatsApp met mij!
1
Wil je direct persoonlijk contact?
WhatsApp met Spot Coaching
Goedendag!
Meteen direct contact met Paul van SPOT Coaching? Geen probleem! Stuur gewoon een WhatsApp berichtje.