Spotcoach_SCHEIDEN

Uit elkaar of zitten jullie in echtscheiding? Wat doet dat met je kinderen?

Als een stel besluit om uit elkaar te gaan, heeft dat ook grote gevolgen voor de kinderen. Bij wie gaan ze wonen, moeten ze van school veranderen, hoe is de sfeer thuis? Veel kinderen belanden in een loyaliteitsconflict, zijn bang voor ruzie en niet zelden denken kinderen dat zij schuld hebben aan de echtscheiding van hun ouders. Vaak hebben ouders even genoeg aan zichzelf. Omdat kinderen dat haarscherp registreren, laten ze niet altijd merken hoe moeilijk zij het met de situatie hebben.

Therapeutisch Scheidingscoach uit Harderwijk Paul Middendorp kan een kind of jongere helpen de breuk een plek te geven. Zonder partij te kiezen, praat hij met het kind over wat er gebeurt in het gezin. Hij zorgt ervoor dat een kind inziet dat hij of zij geen schuld heeft aan de situatie.

SPOT Coaching uit Harderwijk maakt gebruik van de kracht van het kind zelf: na een aantal gesprekken heeft het kind weer vertrouwen in zichzelf en in de toekomst. Ook leert het kind het belang in te zien van goede communicatie met beide ouders.

SPOT Coaching uit Harderwijk kiest voor individuele begeleiding zodat het kind volledig zichzelf kan zijn en de coach snel tot de kern van het probleem kan komen. Elk kind is immers uniek en verdient een eigen aanpak.
Zodra dit nodig is betrekt de Therapeutisch Coach ook de ouders bij de gesprekken. Wat kunnen de ouders doen om het kind/jongeren te helpen. Ook is er aandacht voor het complete gezin. Belangrijk is het dat er voor iedereen een plek komt in de nieuwe situatie.

SPOT Coaching uit Harderwijk is er voor kinderen vanaf 12 jaar.

Meer weten? Neem dan vandaag nog contact op met SPOT Coaching uit Harderwijk en kijk wat de Therapeutisch Coach ook voor uw kind kan betekenen! 

Coaching voor en tijdens het scheidingstraject

Coaching voor en tijdens het scheidingstraject

Door in een vroeg stadium SPOT Coaching uit Amersfoort en Harderwijk in te schakelen, kunnen veel problemen voorkomen worden. De scheidingscoach maakt gevoelens bespreekbaar en helpt kinderen zo om een scheiding snel en goed te verwerken.

Coaching na het echtscheidigstraject

Coaching na het echtscheidingstraject

Voor veel kinderen komt de grootste klap pas als hun ouders eenmaal uit elkaar zijn. Ze hebben ineens twee huizen en op twee plekken een eigen kamer. Misschien komt er een nieuwe partner in beeld die wellicht ook kinderen heeft. Al met al krijgt het kind veel te verwerken. En waar staat hij of zij in dit nieuwe geheel? SPOT Coaching kijkt samen met het kind naar emoties en mogelijke belemmeringen, en helpt hem om alles op een rijtje te zetten.

Voordat SPOT Coaching Amersfoort en Harderwijk met het kind aan de slag gaat, vindt er een intakegesprek plaats, liefst met beide ouders. Welke problemen spelen er, hoe staan de ouders in het geheel en wat verwachten zij van SPOT Coaching? Daarna starten de sessies met het kind. Ook als de coach meerdere kinderen uit een gezin gaat begeleiden, praat hij – in elk geval in het begin – met elk kind apart. Soms kan de aanwezigheid van (een van) de ouders bij een sessie noodzakelijk zijn om een specifiek probleem aan te pakken.

Als de coaching is afgerond, vindt er indien gewenst een eindgesprek plaats met de ouders (dit kan ook telefonisch). SPOT Coaching blijft klaarstaan voor het kind. Daarom plannen we vaak na drie maanden een gesprek om te kijken hoe het gaat. Soms blijken er dan nog wat losse eindjes te zijn. Deze kan de coach meestal direct aanpakken. Ook kunnen er nieuwe problemen ontstaan zijn, en dan wordt in overleg met de ouders gekeken of het zinvol is om enkele extra sessies in te plannen.

Voor kinderen is het moeilijk als hun ouders uit elkaar zijn. Schakel op tijd professionele hulp in zodat uw kind er zo min mogelijk last van heeft, nu en in zijn verdere leven. Bel vandaag nog voor een vrijblijvende kennismaking met scheidingscoach Amersfoort en Harderwijk Paul Middendorp.

Voor wie?

Voor wie?

De SPOT scheidingscoach richt zich op kinderen en tieners van 12 tot 21 jaar (of zolang als nodig is!)

Waar zit Spot Coaching?

Spot Coaching zit in Amersfoort en Harderwijk. En is dus uitstekend te bereiken voor iedereen uit Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden,  Baarn, Soesterberg, Zeist

Hoe lang?

Hoe lang?

Gemiddeld heeft de scheidingscoach 8 sessies nodig om naar het gewenste resultaat toe te werken. De gesprekken vinden verspreid over enkele maanden plaats. Omdat elk kind anders is, blijft het lastig om vooraf te zeggen hoeveel gesprekken úw kind nodig heeft. We blijven uw kind net zo lang begeleiden als strikt noodzakelijk is! Niet te lang, niet te kort! Altijd in overleg met de ouders!

Kennismaken?

Eens geheel vrijblijvend kennismaken met SPOT Coaching Amersfoort of Harderwijk? Vul onderaan deze pagina je gegevens in en ik neem contact met je op voor het maken van een gratis en vrijblijvende kennismakingsafspraak. Je kan ook direct online in de agenda een afspraak maken.

Kosten?

Kosten?

Klik hier om naar de tarievenpagina te gaan.

Bel mij