fbpx

Burn-out begeleiding

SPOT Coaching Harderwijk…
… helpt jou bij de strubbelingen in je leven

SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk - pesten - Burn-out begeleiding - Scheidingscoach - Puber ouderbegeleiding - Ervaringen - Afspraak maken

De juiste burn-out begeleiding!

Dat is een traject die nu je burn-out oplost. Maar ook voorkomt dat je weer terug komt in een Burn-out.

Je Burn-out heb je niet zomaar binnen enkele dagen gekregen, nee! Dit is een proces wat vaak al maanden en soms wel jaren speelt. Je werkt volgens vaste patronen en staat op een overlevingsstand. Omdat je doet wat je al deed, krijg je wat je al had…. En dat? Dat geeft jou nu een Burn-out.

SPOT Coaching uit Harderwijk, actief sinds 2005 heeft een uniek programma ontwikkelt die jou van je Burn-out op een snelle, prettige en efficiënte manier afhelpt! En beter nog….. Ook voorkomt het dat jij terug valt in je oude partonen!

Je Burn-out aanpakken voor nu en de toekomst!

Herken jij deze symptomen?

 • Je bent uitgeput, moe en hebt nergens zin meer in.
 • Je begint achter te lopen met je werk
 • Je piekert enorm veel.
 • Je hebt een slecht zelfbeeld.
 • Je zit er gewoon even helemaal doorheen.
 • Je gedrag krijgt veel onbegrip van je omgeving.
 • Je hebt problemen thuis / binnen je relatie

Iedereen kan een Burn-out: krijgen. Jongeren, jongvolwassenen, volwassenen, senioren, iedereen! In tegenstelling tot wat men wel eens beweert is een Bun-out geen “fase” in je leven of leeftijdsafhankelijk.

Hoe kan dat nou? Veel mensen vinden het ondenkbaar dat een tiener of jongere opgebrand kan zijn. Of iemand ‘in de bloei van hun leven” die zou nu toch wel de zaakjes op orde moeten hebben?

Toch komen burn‑outklachten echt bij iedereen voor!
Zo heeft onderzoek heeft aangetoond dat drie op de vier jongeren veel stress ervaren, onder andere als gevolg van hoge verwachtingen, sociale druk en overprikkeling. Ook onder de groep jongvolwassenen die aan het begin van hun carrière staan zien we steeds vaker dat ze problemen ervaren met de opgelegde druk.

Maar ook wanneer het leven een hele stap verder is, een huis, kinderen, lopende carrière brengen steeds meer druk en problemen met zich mee. De druk op onszelf neemt alleen maar verder toe en daar moeten we iets mee.

SPOT Coaching  Harderwijk is de specialist bij Burn-out. In een ontspannen sfeer ga je in één‑op‑één gesprekken met Therapeutisch coach Paul Middendorp op zoek naar de oorzaak. Samen zorg je ervoor dat jij weer goed in je vel komt te zitten en ook in de toekomst vrij blijft van burn‑outklachten.

Hoe herken je een burn-out?

De eerste signalen van een burn‑out zijn soms lastig te herkennen, ook voor de omgeving. Vaak begint het met vage klachten zoals lusteloosheid, slecht slapen en nauwelijks eten. Op school en/of op het werk kelderen de prestaties door slechte concentratie en gepieker. Iemand met een Burn-out is snel prikkelbaar en soms agressief. Er treden (nieuwe) angsten en fobieën op. Vaak komen er ook fysieke ongemakken bij, zoals buikpijn of hoofdpijn.

Hoe ontstaat een Burn-out?

Je kan een burn-out krijgen doordat je lange tijd (veel) te veel spanning (stress) hebt gehad.  En het lukte je niet om met deze spanning om te gaan. Soms kan er ook een heftige situatie zijn gebeurd.

Spanningen horen bij het leven. Een beetje spanning is vaak prettig en maakt ons alerter. Maar je je onprettig gaan voelen als er te veel spanning is en het (veel) te lang duurt, bijvoorbeeld wanner je:

  • Te veel tegelijk wil
  • Er wordt te lange tijd te veel van je gevraagd: Je hebt bijvoorbeeld een te hoge werkdruk
  • De omstandigheden zitten je tegen: je hebt bijvoorbeeld (geld)schulden of relatieproblemen
  • Je ervaart te weinig steun uit je omgeving
  • Je hebt het idee dat je veel te veel moet

Dat alles geeft je extra veel spanning. Wanneer het je niet om iets aan deze situatie te veranderen, of om anders met deze spanningen om te gaan? Dan raak je overspannen. Je verliest het overzicht en raakt de grip op de situatie volledig kwijt. Je klachten worden erger en het lukt je niet meer om de gewone dagelijkse dingen te blijven doen zoals je dit voorheen deed. Zoals bijvoorbeeld op je werk, studie, thuis of in het verkeer. Heb je hier langere tijd last van? Dan kan je uiteindelijk een Burn-out krijgen. En dat is vervelend.

Welke dingen kunnen je extra spanningen geven?

Soms kan iemand door één heftige gebeurtenis al overspannen raken. Vaak zijn er verschillende dingen die samen te veel spanning geven zoals verplichtingen en diverse problemen.

Burn-out bij jongeren / jongvolwassenen

Omdat burn‑out bij jongeren en jongvolwassenen nog relatief onbekend is, wordt vaak eerst gezocht naar een lichamelijke oorzaak. Misschien zien je ouders, leerkrachten, collega’s, vrienden of andere mensen in je omgeving dat je aan het veranderen bent. De kans is groot dat ze het in eerste instantie afdoen met ‘het zal wel een fase wel zijn’, ‘ach, het gaat vanzelf weer over’ of ‘dat hoort er nu eenmaal bij met een nieuwe baan’. Jammer genoeg gaat een burn‑out niet vanzelf over; er is wél wat aan te doen, weet SPOT Coaching uit Harderwijk uit ervaring.

Burn-out kan iedereen overkomen.

Een Burn-out is echt niet leeftijdsgebonden. In de praktijk van SPOT Coaching uit Harderwijk komen echt alle leeftijdscategorieën tussen de 12 en 99 om blijvend geholpen te worden met hun klachten. Een goede, doortastende en snelle maar wel persoonlijke aanpak voorkomt een heleboel problemen in de toekomst. 

Iemand met een Burn-out is snel prikkelbaar en soms agressief.

Risico’s van een burn‑out.

Niet iedereen loopt evenveel risico op een Burn‑out. Perfectionistische personen met veel verantwoordelijkheidsgevoel die moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen, lopen wel een verhoogd risico. Dit geldt ook voor sociaal onzekere personen die bang zijn om fouten te maken en veel piekeren. Verder komt een burn‑out vaker voor wanneer iemand uit de directe omgeving zoals de partner, ouders of directe vrienden ooit een Burn‑out hebben gehad.

Soms is er een directe oorzaak voor de burn‑out aan te wijzen. Denk aan, hoge werkdruk, moeten presteren boven je eigen niveau, dwanggedachten, negatief zelfbeeld, pesten, scheiding, relatieproblemen, financiële problemen of een ernstige ziekte of overlijden van een dierbare. Zoiets kan zo’n impact hebben op het lichaam – dat als er niet goed mee wordt omgegaan – het totaal opgebrand raakt. Maar ook aanhoudende stress door verwachtingen van de omgeving, sociale druk en een overmaat aan prikkels kunnen voor burn‑outklachten zorgen.

De behandeling

De Therapeutisch Coach™ verbonden aan Burnoutweb is sinds 2005 actief als coach en inmiddels uitgeroepen tot excellent master coach en heeft vele honderden mensen blijvend van hun problemen afgeholpen.

Ieder persoon is uniek en iedere persoon heeft een andere aanpak nodig. Elke persoon verdient een persoonlijke aanpak waarbij ruimte is voor de problemen waar hij of zij echt tegenaan lopen.

Op maat gemaakt

Toch wil jij een eigen op maat gemaakte oplossing voor je probleem die ook echt blijvend en doeltreffend werkt. De tijd dat één oplossing voor iedereen zou werken is allang niet meer zo en toch is dit nog een veel gebruikte aanpak bij burn-out klachten. Helaas.

Het streven is te gaan voor een maximaal resultaat, met een persoonlijke doeltreffende bewezen aanpak.

Snelle aanpak

Een burn-out is natuurlijk niet in één maand ontstaan, het is een proces die soms al jaren speelt voordat dusdanig is dat er wat aan gedaan moet worden. Je hebt zelf continu tot het uiterste gedreven. Met het negeren van je eigen grenzen en het wegcijferen van jezelf is een vast gedragspatroon geworden. Wil je een gedragsverandering aanpakken dan vraagt dat een gedegen en vooral persoonlijke aanpak.

Daarom heeft SPOT Coaching uit Harderwijk een bewezen aanpak ontwikkeld welke al door vele honderden mensen met heel veel succes is doorlopen waarbij ze blijvende resultaten hebben geboekt!

Intensief programma

Samen zetten we in op een actief en zeer efficiënt twee sporen beleid. We gaan resultaatgericht aan de slag en vergeten niks. Intensieve één op een coaching sessies waarbij je samen met SPOT Coaching uit Harderwijk aan de slag gaat. Hierbij kijken we naar de oorzaak van je probleem en kijken we welke gedragsveranderingen dit voor jou teweeg gebracht heeft.

Daarnaast start je met een mooi maar toch wel intensief thuisprogramma. Dit is een door SPOT Coaching ontwikkeld thuisprogramma waarin zelfinzicht en zelfreflectie centraal staan. Door jezelf en je manier handelen goed te evalueren ben jij ook in staat om in de toekomst je problemen voor te zijn.

Bij een Burn-out is het juist belangrijk om ook thuis te werken aan je oplossing samen met de coaching sessies in Harderwijk.

Een burn-out komt altijd terug.

Een veel gehoorde stelling is; als iemand eenmaal een burn-out gehad heeft deze na enkele jaren weer terug komt of deze de rest van zijn of haar leven blijft beïnvloeden. Helaas zit hier wel een kern van waarheid in. Wat we vaak zien is dat een algemene burn-out behandeling wordt ingezet welke zich richt op de problemen van nu en beperkt aandacht heeft voor het verleden en de toekomst. Het zijn vaste (starre) behandelingen die voor iedereen zouden werken.

Een burn-out aangepakt bij SPOT Coaching komt NIET terug!

SPOT Coaching uit Harderwijk kijkt volledig naar het heden, verleden en ook de toekomst. Geen vast star programma maar een behandeling op jou als persoon gericht, geheel op de wensen, behoeften en klachten van de cliënt. Samen bereiken we het resultaat en elimineren we voor de rest van jouw leven de burn-out klachten.

Door de inzichten die je krijgt zorg je dat je burn-out niet meer terug komt. Je bent na afloop van het traject in staat zelf de signalen tijdig te herkennen en daar op in te spelen. 

Coaching

In de intensieve één op één sessies ga je samen met je SPOT Coaching uit Harderwijk op zoek naar welk gedrag je vertoond, waarom je bent gaan doen wat je doet en wat daar aan de grondslag ligt. Dit levert mooie maar soms ook confronterende momenten op. Direct, oplossingsgericht en persoonlijk zijn enkele sleutelwoorden van deze persoonlijke coachsessies. Door deze intensieve persoonlijke maar passende begeleiding die je krijgt leer je goed te reflecteren op je eigen handelen. Hiermee krijg je de inzichten die je nodig hebt om door te zetten en vooral om nu en voor altijd je probleem op te lossen.

We bespreken écht alles!

In deze sessies laten we geen onderwerp of probleem ongemoeid en zorgen we ervoor dat alles wat een rol kan spelen in je probleem ook daadwerkelijk wordt aangepakt en opgepakt. Dit betekend dat we dus niet alleen kijken naar je professionele(school/werk)houding maar ook je privé leven (relatie, gezin, hobby’s etc). Het is namelijk niet fijn als jij je gedrag op je werk kan aanpassen maar thuis in alle oude valkuilen blijft trappen.

Je leert waar nodig op te komen voor jezelf, nee te zeggen wanneer dat moet en te genieten van de dingen die er toe doen.

Thuisopdrachten

Zelfreflectie, zelfkennis en doorzettingsvermogen zijn enkele kernwoorden die centraal staan in het speciaal ontwikkelde intensieve thuisprogramma. De combinatie tussen een persoonlijke aanpak met gerichte één op één coaching sessies en de thuisopdrachten zorgen ervoor dat je veel inzichten krijgt in wat je nu doet en wat je gaat doen. Je stelt doelen waar je aan wilt werken en werkt weer gedegen aan het opbouwen van je dag invulling. Ook krijg je weer inzichten in het verdelen van je energie om het maximale uit je dag te halen zonder dat het een aanslag op jezelf is. Het thuisprogramma is geen statisch werkboek, het is een uitbereiding op de persoonlijke gesprekken welke je hebt met je Therapeutisch Coach™ maar kunnen niet los van elkaar ingezet worden.

De combinatie

De combinatie van het speciaal ontwikkelde thuisprogramma samen met de persoonlijke aanpak met je Therapeutisch Coach™ zorgt voor een uniek persoonlijk resultaat. Eigenlijk kunnen we gewoon zeggen dat aan het einde van het traject je burn-Out blijvend weg is. Je krijgt de tools in handen om ook te zorgen dat deze nooit meer terugkomt.

Ervaringen:

Mooie woorden op deze website kunnen zoveel zeggen. Maar werkt het ook echt? En nog beter werkt deze aanpak ook voor mij? Of het voor jou zal werken, daar kun je achter komen in een gratis en vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek maak je kennis met de aanpak en kijk je samen met SPOT Coaching uit Harderwijk of de aanpak ook jou, blijvend van je probleem zal afhelpen.

Voor iedereen tussen de 12 en 99 jaar.
Ben je benieuwd of SPOT Coaching Harderwijk iets voor jou kan betekenen? Maak snel een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek gaan we kijken wat SPOT Coaching voor jou kan betekenen en hoe we jouw problemen samen goed en efficiënt aan kunnen pakken.

Van een burn‑out afkomen kost tijd. Toch zal je merken dat je al na een paar gesprekken wat lekkerder in je vel gaat zitten. Hoeveel sessies uiteindelijk nodig zijn, verschilt per persoon.

Spot Coaching zit in  Harderwijk. Kijk hier voor de adresgegevens.

Harderwijk is dus uitstekend te bereiken voor iedereen uit Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden,  Baarn, Soesterberg, Zeist

SPOT Coaching uit Harderwijk kent geen wachtlijsten.  Het streven is om het eerste gratis kennismakingsgesprek binnen één week plaats te laten vinden. Ook de daadwerkelijke behandeling kan snel beginnen.

Dit omdat de trajecten bij SPOT Coaching kort en krachtig zijn is er dus snel plek voor nieuwe cliënten.

Er is geen verwijzing nodig van een (huis)arts voor de therapie van SPOT Coaching te Harderwijk

Klik hier om naar de tarievenpagina te gaan.

Naast de kosten voor de sessies zal er éénmalig een bedrag in rekening worden gebracht voor het thuiswerkprogramma.

Weten dat het goed zit

Hoe weet je nu zeker dat je een ervaren professionele en goede coach gevonden hebt?

SPOT Coaching uit Harderwijk is al sinds 2005 actief als coach, inmiddels uitgeroepen tot Excellent Coach, Master Coach en opgeleid tot o.a. Therapeutisch Coach. Daarnaast wordt Paul door zijn beroepsverenigingen regelmatig gescreend en moet hij voldoen aan een breed scala aan opleidings- en kwaliteitseisen. Meer weten over de coach Paul? Lees hier meer over Paul en zijn opleidingen, verhaal en ervaringen.

Tevreden cliënten vertellen

Op de pagina ervaringen tref je al enkele tevreden cliënten aan. En hieronder lees je de ervaringen via Google.

Trustoo

Ook op het onafhankelijke platform Trustoo worden de werkzaamheden van SPOT Coaching regelmatig beoordeeld. Op basis van echte klantervaringen worden de diensten van SPOT Coaching geëvalueerd.
De werkzaamheden van SPOT Coaching uit Harderwijk vielen zo erg op dat we inmiddels zijn uitgeroepen tot TOP PRO Coach. Top Pro’s leveren consistent geweldige kwaliteit, waardoor ze tot de allerbeste dienstverleners op Trustoo behoren. Hiermee heb je dus één van de beste coaches van Nederland volgens Trustoo!

Ervaring, kennis, kunde en professionaliteit. Zo weet je zeker dat je goed zit bij SPOT Coaching uit Harderwijk.

Ervaringen met SPOT Coaching

 • 5 star review  1e kennismaking was best imponerend, wat een groteman kwam er op ons af. Maar dit gevoel was binnen 2 minuten weg. Wat een fijne coach, geen oeverloze verhalen, maar to-the-point! Met... Lees verder

  thumb Leo Irmaos
  11 februari 2020

  5 star review  Coach Paul is een topcoach, die op een no-nonsense manier de coaching aanpakt. Hij heeft een waanzinnig werkboek bij een burn-out, waarbij je concrete handvatten krijgt om goed mee aan... Lees verder

  thumb Nienke van Maris
  11 februari 2020
 • 5 star review  Hij heeft mij van mijn buikpijn afgeholpen. Nadat ik bij hem ben geweest nooit meer last van gehad💪

  thumb Axel van Loenen
  8 december 2020

  5 star review  Bij Paul in therapie gegaan omdat onze relatie niet goed meer ging. De gesprekken waren een grote spiegel en niet altijd even makkelijk. We hebben veel inzichten gekregen en uiteindelijk... Lees verder

  thumb Isabelle Lourens
  12 mei 2021
 • 5 star review  Paul benaderd om het contact met mijn puberzoon te verbeteren, hij heeft ons superfijn geholpen elkaar weer te begrijpen. Dank je wel Paul!

  thumb Martine Pijl
  11 februari 2020

  5 star review  Hele fijne coach, voelt vertrouwd om mee te praten. Diverse methodes geprobeerd, maar dankzij Spot Coaching ben ik echt verder gekomen. Een unieke aanpak die echt werkt. Aanrader!

  thumb Saskia Lauwen
  11 februari 2020
 • 5 star review  Paul heeft mijn dochter geholpen toen ze enorm veel last had van haar Faalangst. Dit is echt een behoorlijke verandering geweest en ik herken op een positieve manier mijn dochter... Lees verder

  thumb Tamara Koetala
  20 maart 2021
WhatsApp met mij!
1
Wil je direct persoonlijk contact?
WhatsApp met Spot Coaching
Goedendag!
Meteen direct contact met Paul van SPOT Coaching? Geen probleem! Stuur gewoon een WhatsApp berichtje.