fbpx
 • SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk

Pesten

SPOT Coaching Harderwijk…
… helpt jou bij de strubbelingen in je leven

SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk - pesten - Burn-out begeleiding - Scheidingscoach - Puber ouderbegeleiding - Ervaringen - Afspraak maken

Pest jij, of wordt je gepest?

Veel kinderen worden gepest. Op school, op straat, op internet. De pesterijen hebben vaak veel impact op het leven van deze kinderen, ook al laten ze dat niet altijd even duidelijk merken.

Vaak is het verstandig om het gepeste kind hulp aan te bieden. Jammer genoeg worden bijvoorbeeld weerbaarheidstrainingen vrijwel altijd in groepsverband gegeven. Als je écht jezelf wilt zijn, moet je geen anderen om je heen hebben. Dan hoor je je niet bezig te houden met sociaal wenselijke antwoorden. Wat je nodig hebt, is eerlijk kunnen zijn zonder dat anderen meeluisteren. Zonder het risico dat je onbewust anderen napraat. SPOT Coaching kiest daarom voor één-op-één gesprekken.

Wat gaan we doen als ze je Pesten?

SPOT Coaching werkt niet met een vast programma: bij elk kind bepalen we op individueel niveau hoe we hem of haar het beste kunnen helpen

Tijdens de gesprekken met coach Paul Middendorp leert een kind zich weerbaarder en zekerder op te stellen. Een kind dat goed in z’n vel zit, durft NEE te zeggen tegen de pesters. Houding is alles! Ook wordt gekeken naar zaken als:

* Waarom wordt je gepest?
* Hoe kom je over op anderen? (dus weer: houding!)
* Wat doet het pesten met je?

SPOT Coaching werkt niet met een vast programma: bij elk kind bepalen we op individueel niveau hoe we hem of haar het beste kunnen helpen. Hoe langer een kind gepest wordt, hoe moeilijker het wordt om de gevolgen binnen de perken te houden. Maak daarom vandaag nog een afspraak met SPOT Coaching.

Pest jouw kind?

Pestgedrag komt zelden uit de lucht vallen!

Duizenden kinderen worden gepest. Dat betekent dat er ook duizenden pesters zijn. Waarom maken zij het leven van anderen zuur? Hebben ze door wat de impact van pesten is? Treiteren ze uit zelfbescherming om niet zelf mikpunt te worden? Proberen ze indruk te maken? Of speelt er iets in hun privéleven waardoor ze zich moeten afreageren?

Als ouders horen dat hun kind andere kinderen pest, weten ze vaak niet wat ze moeten doen. Ze geven het kind huisarrest, houden hun zakgeld in of verbieden gamen en internet. Maar zulke maatregelen nemen het probleem meestal niet weg.

SPOT Coaching begeleidt ook kinderen die pesten. Tijdens de individuele gesprekken gaat coach Paul Middendorp met het kind in op zaken als: waarom pest je, hoe wil je overkomen, wat denk je dat de invloed van jouw pestgedrag is op de kinderen die het mikpunt zijn? SPOT Coaching veroordeelt niemand en de sessies – waarvan de inhoud vanzelfsprekend vertrouwelijk is – vinden in een ontspannen sfeer plaats.

De ervaring leert dat pestgedrag zelden zomaar uit de lucht komt vallen. Er is iets aan de hand, en het kind reageert daarop. Natuurlijk moet het kind leren dat pesten niet hoort, maar tegelijk mag aandacht voor het ‘waarom’ niet ontbreken. Help je kind en maak vandaag nog een afspraak voor een intakegesprek bij SPOT Coaching.

Voor wie?

Voor iedereen – gepeste kinderen en kinderen die pesten – vanaf 10 jaar.

Hoe lang?

De ervaring leert dat 6 tot 8 sessies vaak genoeg zijn om ons doel te bereiken. Het blijft echter moeilijk om van te voren een indicatie te geven: elk kind is uniek en krijgt de aandacht die het verdient. De sessies vinden verspreid over enkele maanden plaats.

Kosten?

Klik hier om naar de tarievenpagina te gaan. Het intakegesprek is gratis en vrijblijvend.

Elk kind is uniek en krijgt de aandacht die het verdient

Ervaringen met SPOT Coaching

 • Hij heeft mij van mijn buikpijn afgeholpen. Nadat ik bij hem ben geweest nooit meer last van gehad💪

  Axel van Loenen Avatar Axel van Loenen
  8 december 2020

  Paul is een betrokken coach die vanuit zijn ervaring flexibel op elke situatie in kan spelen.

  Sandra Witteman Avatar Sandra Witteman
  11 februari 2020
 • 1e kennismaking was best imponerend, wat een groteman kwam er op ons af. Maar dit gevoel was binnen 2 minuten weg. Wat een fijne coach, geen oeverloze verhalen, maar to-the-point! Met... Lees verder

  Leo Irmaos Avatar Leo Irmaos
  11 februari 2020

  Coach Paul is een topcoach, die op een no-nonsense manier de coaching aanpakt. Hij heeft een waanzinnig werkboek bij een burn-out, waarbij je concrete handvatten krijgt om goed mee aan... Lees verder

  Nienke van Maris Avatar Nienke van Maris
  11 februari 2020
 • Paul is enorm positief en kan goed levelen met zijn doelgroep, op die manier weet hij de juiste snaar te raken en vooruitgang te boeken.

  Djordy Toebes Avatar Djordy Toebes
  22 september 2021

  Paul heeft mijn dochter geholpen toen ze enorm veel last had van haar Faalangst. Dit is echt een behoorlijke verandering geweest en ik herken op een positieve manier mijn dochter... Lees verder

  Tamara Koetala Avatar Tamara Koetala
  20 maart 2021
 • Bij Paul in therapie gegaan omdat onze relatie niet goed meer ging. De gesprekken waren een grote spiegel en niet altijd even makkelijk. We hebben veel inzichten gekregen en uiteindelijk... Lees verder

  Isabelle Lourens Avatar Isabelle Lourens
  12 mei 2021

  Paul benaderd om het contact met mijn puberzoon te verbeteren, hij heeft ons superfijn geholpen elkaar weer te begrijpen. Dank je wel Paul!

  Martine Pijl Avatar Martine Pijl
  11 februari 2020
 • Hele fijne coach, voelt vertrouwd om mee te praten. Diverse methodes geprobeerd, maar dankzij Spot Coaching ben ik echt verder gekomen. Een unieke aanpak die echt werkt. Aanrader!

  Saskia Lauwen Avatar Saskia Lauwen
  11 februari 2020
WhatsApp met mij!
1
Wil je direct persoonlijk contact?
WhatsApp met Spot Coaching
Goedendag!
Meteen direct contact met Paul van SPOT Coaching? Geen probleem! Stuur gewoon een WhatsApp berichtje.