Faalangst en je het er last van? Leren omgaan met Faalangst? Bang om ‘af te gaan’? SPOT Coaching uit  Harderwijk helpt!

Een bewezen aanpak bij Faalangst sinds 2005. Echte oplossingen, echt resultaat op een fijne, prettige maar doeltreffende manier.

Heb jij:

  • Veel stress voor een examen?
  • Gespannen voor een (belangrijke) wedstrijd?
  • Je zit op school niet lekker in je vel?
  • Je stelt huiswerk en andere belangrijke dingen het liefst zo lang mogelijk uit?
  • Je vindt jezelf niet belangrijk genoeg?
  • Je hebt een negatief zelfbeeld?
  • Je kan je zelf minder makkelijk motiveren om voor school aan de slag te gaan.
  • Je ervaart veel spanning bij het maken van toetsen

En wil je daar nu echt eens blijvend mee aan de slag? Dan is het nu tijd voor verandering bij SPOT Coaching in Harderwijk.

Uit onderzoek is gebleken dat 24% van de mensen in meer of minder maten last heeft van Faalangst. Dit is een onzichtbaar probleem met grote gevolgen. Vaak denken mensen dat faalangst alleen voorkomt bij schoolgaande kinderen met leerproblemen. Dat is een misverstand. Kinderen, pubers, volwassenen iedereen kan er last van hebben.

Wat is Faalangst? Samengevat gaat het bij faalangst om de angst om tekort te schieten, om niet aan de verwachtingen te voldoen. Verwachtingen van jezelf of die van anderen kunnen een zware last zijn. ‘Ik ben toch niet even goed als mijn zus’, ‘Ik voel gewoon dat ik ga zakken’, ‘Je zult zien dat ik afga als een gieter’, ‘Wat zal m’n baas wel niet denken?’, ‘Joh, ik geneer me kwijt!’

Natuurlijk zal faalangst leerprestaties negatief beïnvloeden, maar ook op het werk, sporten en in de vrije tijd kunnen mensen last hebben van faalangst. Faalangst leidt tot onzekerheid, tot slechter presteren en een laag zelfbeeld. Daarmee is het kringetje rond. Je kunt dan denken: “Zie je wel, ik kan het niet.” De volgende keer denk je al bij voorbaat: “Dat kan ik toch niet.” Die instelling zorgt ervoor dat iemand inderdaad onder niveau presteert.
Elke faalervaring bevestigt de negatieve gedachten. De stress voor het volgende toetsingsmoment wordt groter en groter. Bij veel mensen met faalangst gaat het mis als er sprake is van een proefwerk, sollicitatie, wedstrijd of spreekbeurt. Ook sociale druk speelt binnen Faalangst tegenwoordig een steeds grotere rol.

De oorzaak van Faalangst:

De oorzaak van het probleem is bij iedereen anders. Niet zelden is het een onderdeel van een groter onderliggend probleem. Een gedegen en individuele aanpak is dus noodzakelijk bij het definitief oplossen van je faalangst probleem.
In tegenstelling tot veel faalangsttrainingen die worden gegeven groepsverband kiest SPOT Coaching uit Harderwijk voor individuele sessies: de ervaring leert dat we zo beter kunnen inspelen op de individuele problemen en behoeftes. Vergeet niet: iedereen is uniek. Dus ook elke vorm van faalangst is uniek! Daarom richt SPOT Coaching uit Harderwijk zich op het individu. SPOT Coaching uit Harderwijk leert je omgaan met faalangst, geeft je ondersteuning en zorgt dat je weer vol zelfvertrouwen verder kunt.

Zoals net verteld is Faalangst onderdeel van meerdere problemen of overtuigingen. SPOT Coaching helpt de bron van de faalangst op te sporen en een manier te vinden om de negatieve gedachten te doorbreken. In prettige en fijne één-op-één gesprekken geeft de coach Paul Middendorp vergaande inzichten en bouwt aan het vertrouwen in het eigen kunnen verder op en werkt hij toe naar een realistischer zelfbeeld. Zo kan iemand een stuk zelfverzekerder het volgende ‘prestatiemoment’ tegemoet gaan.

SPOT Coaching uit Harderwijk helpt je weer zelfvertrouwen te krijgen bij je faalangst.

De kern van het probleem:

Omdat SPOT Coaching uit Harderwijk opzoek gaat naar de kern van het probleem is de aanpak niet om een pleister plakken op de openwonden maar gaan we voor een volledig, faalangst vrij leven. De beproefde aanpak sinds 2005 heeft bewezen dat het succesvol is. Zonder bang te hoeven zijn voor een moeilijk zwaar of vervelend traject.
Ben jij klaar voor de volgende stap? Ben jij klaar om nu eens echt afscheid te nemen van je probleem? Maak dan nu nog een afspraak bij SPOT Coaching uit Harderwijk.

Voor wie is het faalangst traject geschikt?

Het komt op alle leeftijden voor. Omdat we de aanpak individueel inzetten is het geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Hoe lang?

Afhankelijk van de oorzaak van het probleem heeft SPOT Coaching uit Harderwijk twee verschillende trajecten om je faalangst op te lossen:

twee- a driewekelijkse persoonlijke één op een sessies.
In een aantal sessies gaan we gedegen en opbouwend aan de slag om je faalangst voor nu en altijd te elimineren. Door dat we meerdere één op één sessie van max anderhalf uur inplannen krijg je de stof gedoseerd en ga je in passende mooie stappen met je probleem aan de slag. Hoeveel sessies dit zijn is onmogelijk om vooraf te zeggen hoeveel sessies nodig zijn om je te leren omgaan met faalangst. Wat is de bron van de angst, wat is de onderliggende oorzaak? Dit soort factoren zal bepalend zijn voor de lengte van dit traject. De aanpak van SPOT Coaching uit Harderwijk zorgt er voor dat je nooit te lang bezig brengt en streven naar korte en snelle trajecten zijn welke je de beste hulp bij faalangst in Harderwijk  geven.

Faalangst aanpakken in één dag!
Wellicht klinkt het te mooi om waar te zijn maar er zijn ook speciale trajecten mogelijk van één dag. In een hele intensieve maar waardevolle dag ga je in een speciale sessie van 7 uur één op één werken aan je probleem. Met deze unieke aanpak bij faalangst bereik je in één dag een absolute doorbraak in je faalangst. Een mooi en zeer interessant traject. Meer informatie op www.faalangstcenter.nl.

Wil jij weten welk traject het beste voor jou geschikt is? Maak dan een vrijblijvende gratis afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we kijken welk traject voor jou het beste resultaat zal behalen en wat het beste aansluit bij jouw individuele wensen en behoeftes.

Kennismaken?

Eens geheel vrijblijvend kennismaken met SPOT Coaching Harderwijk? Vul onderaan deze pagina je gegevens in en ik neem contact met je op voor het maken van een gratis en vrijblijvende kennismakingsafspraak.  Je kan ook direct online in de agenda een afspraak maken. Of bel gewoon even! 0341-721 088

Bij mij is de diagnose faalangst niet officieel vastgesteld. Kan SPOT Coaching mij ook ondersteuning bij mijn faalangst geven?

Jazeker. Ook als het niet officieel is vastgesteld, kun je met de SPOT coachingsmethode ondersteuning krijgen bij je Faalangst.

Waar zit Spot Coaching?

Spot Coaching zit in Harderwijk. En is dus uitstekend te bereiken voor iedereen uit Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden,  Baarn, Soesterberg, Zeist

Kosten?

SPOT Coaching doet er alles aan om de hulp voor iedereen beschikbaar te hebben. Klik hier om naar de tarievenpagina te gaan

Faalangst

Bel mij