fbpx
 • SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk

Burn out bij jongeren in Nunspeet

SPOT Coaching helpt jongeren uit hun burn out. Samen zorgen we ervoor dat jij weer goed in je vel komt te zitten.

SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk - pesten - Burn-out begeleiding - Scheidingscoach - Puber ouderbegeleiding - Ervaringen - Afspraak maken

Faalangst

Herken jij deze symptomen?

 • Je bent uitgeput, moe en hebt nergens zin meer in
 • Je begint achter te lopen op school
 • Je piekert enorm veel
 • Je hebt een slecht zelfbeeld
 • Je zit er gewoon even helemaal doorheen
 • Je gedrag krijgt veel onbegrip van je omgeving

Al jij deze symptomen regelmatig of zelf vaak bij jezelf merkt dat de kans bestaat dat jij een burn out hebt opgelopen. Onderzoek heeft aangetoond dat drie op de vier jongeren veel stress ervaren, onder andere als gevolg van hoge verwachtingen, sociale druk en overprikkeling.

SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk

Omdat burn‑out bij jongeren nog relatief onbekend is, wordt vaak eerst gezocht naar een lichamelijke oorzaak

Signalen van een Burn out

De signalen van een burn‑out zijn soms lastig te herkennen, ook voor de omgeving. Vaak begint het met vage klachten zoals lusteloosheid, slecht slapen en nauwelijks eten. Op school en/of op het werk kelderen de prestaties door slechte concentratie en gepieker. Iemand met een burnout is snel prikkelbaar en soms agressief. Er treden (nieuwe) angsten en fobieën op. Vaak komen er ook fysieke ongemakken bij, zoals buikpijn of hoofdpijn.

Omdat burn‑out bij jongeren nog relatief onbekend is, wordt vaak eerst gezocht naar een lichamelijke oorzaak. Misschien zien je ouders, leerkrachten of andere mensen in je omgeving dat je aan het veranderen bent. De kans is groot dat ze het in eerste instantie afdoen met ‘het zal de pubertijd wel zijn’, of ‘ach, het gaat vanzelf weer over’. Jammer genoeg gaat een burn‑out niet vanzelf over; er is wél wat aan te doen, weet SPOT Coaching.

Niet iedereen loopt evenveel risico op een burn‑out. Perfectionistische jongeren met veel verantwoordelijkheidsgevoel die moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen, lopen een verhoogd risico. Dit geldt ook voor sociaal onzekere jongeren die bang zijn om fouten te maken en veel piekeren. Verder komt een burn‑out vaker voor bij kinderen van wie een van de ouders ooit een burn‑out heeft gehad.

Oorzaken van een Burn out

Soms is er een directe oorzaak voor de burn‑out aan te wijzen. Denk aan pesten, scheiding van de ouders, financiële problemen of een ernstige ziekte of overlijden van een dierbare. Zoiets kan zo’n impact hebben dat een kind of jongere – als er niet goed mee wordt omgegaan – totaal opgebrand raakt. Maar ook aanhoudende stress door verwachtingen van de omgeving, sociale druk en een overmaat aan prikkels kunnen voor burn‑outklachten zorgen.

Hulp bij een Burn Out

SPOT Coaching Amersfoort en Harderwijk werkt met jongeren in Nunspeet met een burnout. In een ontspannen sfeer ga je in één‑op‑ééngesprekken met coach Paul Middendorp op zoek naar de oorzaak. Samen zorg je ervoor dat jij weer goed in je vel komt te zitten en ook in de toekomst vrij blijft van burn‑outklachten.

Zit je niet lekker in je vel

Loop je (bijna) vast?

Zit je niet lekker in je vel? Ben je onzeker? Heb je geen zin in school? Last van een vol hoofd? Voel je je depressief? Je hoofd loopt om, negatieve gedachten maken je onzeker en je bent het allemaal even helemaal zat.

Elk excuus dat je kan bedenken, gebruik je om niet naar school, naar college of werk te hoeven. Je presteert minder goed en bent je motivatie kwijt. Je wordt steeds onzekerder en minder spontaan. Kortom, het gaat gewoon even niet meer en je loopt (bijna) vast.

Denk niet dat dit soort problemen alleen bij volwassenen en ouderen voorkomt. Iedereen kan last hebben van stress en depressiviteit. De negatieve gedachten wegstoppen en blijven doorgaan breekt je vroeg of laat op.

Tijd om actie te ondernemen. SPOT Coaching kan je helpen! In ontspannen één-op-één gespreken helpt coach Paul Middendorp je ontdekken waarom je je motivatie kwijt bent. Wat is er aan de hand? Hoe kom je weer op het juiste pad? Wat is er nodig om jou beter in je vel te krijgen? Tijdens de sessies leer je je hoofd op te ruimen en de boel op orde te brengen. Ook leer je te ontspannen.

Bij SPOT Coaching geen zweverig gedoe, geen bergen huiswerk. Wat wel? Een individuele aanpak die snel resultaat oplevert, zodat het traject je geen maanden gaat kosten. Al na de eerste paar sessies zal je verschil ervaren. Na afloop ben je helemaal degene die je eigenlijk bent!

De beproefde aanpak sinds 2005 heeft bewezen dat het succesvol is.

Voor wie?

Ben je benieuwd of SPOT Coaching Amersfoort en Harderwijk iets voor jou kan betekenen? Maak snel een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek gaan we kijken wat SPOT Coaching voor jou kan betekenen en hoe we jouw problemen samen goed en efficiënt aan kunnen pakken.

Hoe lang?

Van een burn‑out afkomen kost tijd. Toch zul je merken dat je al na een paar gesprekken wat lekkerder in je vel gaat zitten. Hoeveel sessies uiteindelijk nodig zijn, verschilt per persoon.

Waar zit SPOT Coaching?

Spot Coaching zit in Amersfoort en Harderwijk. En is dus uitstekend te bereiken voor iedereen uit Lelystad.

Kosten?

Klik hier om naar de tarievenpagina te gaan.

Ervaringen met SPOT Coaching

 • Coach Paul is een topcoach, die op een no-nonsense manier de coaching aanpakt. Hij heeft een waanzinnig werkboek bij een burn-out, waarbij je concrete handvatten krijgt om goed mee aan... Lees verder

  Nienke van Maris Avatar Nienke van Maris
  11 februari 2020

  Bij Paul in therapie gegaan omdat onze relatie niet goed meer ging. De gesprekken waren een grote spiegel en niet altijd even makkelijk. We hebben veel inzichten gekregen en uiteindelijk... Lees verder

  Isabelle Lourens Avatar Isabelle Lourens
  12 mei 2021
 • Hele fijne coach, voelt vertrouwd om mee te praten. Diverse methodes geprobeerd, maar dankzij Spot Coaching ben ik echt verder gekomen. Een unieke aanpak die echt werkt. Aanrader!

  Saskia Lauwen Avatar Saskia Lauwen
  11 februari 2020

  Paul benaderd om het contact met mijn puberzoon te verbeteren, hij heeft ons superfijn geholpen elkaar weer te begrijpen. Dank je wel Paul!

  Martine Pijl Avatar Martine Pijl
  11 februari 2020
 • Paul is een betrokken coach die vanuit zijn ervaring flexibel op elke situatie in kan spelen.

  Sandra Witteman Avatar Sandra Witteman
  11 februari 2020

  Hij heeft mij van mijn buikpijn afgeholpen. Nadat ik bij hem ben geweest nooit meer last van gehad💪

  Axel van Loenen Avatar Axel van Loenen
  8 december 2020
 • 1e kennismaking was best imponerend, wat een groteman kwam er op ons af. Maar dit gevoel was binnen 2 minuten weg. Wat een fijne coach, geen oeverloze verhalen, maar to-the-point! Met... Lees verder

  Leo Irmaos Avatar Leo Irmaos
  11 februari 2020

  Paul is enorm positief en kan goed levelen met zijn doelgroep, op die manier weet hij de juiste snaar te raken en vooruitgang te boeken.

  Djordy Toebes Avatar Djordy Toebes
  22 september 2021
 • Paul heeft mijn dochter geholpen toen ze enorm veel last had van haar Faalangst. Dit is echt een behoorlijke verandering geweest en ik herken op een positieve manier mijn dochter... Lees verder

  Tamara Koetala Avatar Tamara Koetala
  20 maart 2021
WhatsApp met mij!
1
Wil je direct persoonlijk contact?
WhatsApp met Spot Coaching
Goedendag!
Meteen direct contact met Paul van SPOT Coaching? Geen probleem! Stuur gewoon een WhatsApp berichtje.