fbpx

Extern Vertrouwenspersoon Harderwijk

Vertrouwelijk praten en oplossingen zoeken op de momenten dat dit nodig is.

SPOT Coaching - Coach voor pubers en jongvolwassene in Harderwijk - pesten - Burn-out begeleiding - Scheidingscoach - Puber ouderbegeleiding - Ervaringen - Afspraak maken

Een vertrouwenspersoon is pas echt onafhankelijk als deze niet betrokken is binnen de organisatie. Daarom kies je voor een extern vertrouwenspersoon.

Wat is het?

Een extern vertrouwenspersoon is een veilig, onafhankelijk en betrouwbaar luisterend oor voor uw medewerkers.
Soms kan het zijn dat een medewerker behoefte heeft te spreken met een professional over wat er gebeurd op het werk of in het leven. Dit kan gaan over pesten op de werkvloer, (seksuele) intimidatie of wellicht wel bij integriteitskwesties. Allemaal zaken waar een bedrijf niet hoopt mee te maken te krijgen maar wat wel kan gebeuren. Een extern vertrouwenspersoon uit Harderwijk is daar wanneer het echt nodig is.

Echt onafhankelijk

Een extern vertrouwenspersoon is écht onafhankelijk. Doordat de vertrouwenspersoon van buiten de organisatie komt is deze niet partijdig, niet vooringenomen en beïnvloed is. De medewerkers. cliënten, leerlingen of cursisten kunnen veilig en verstouwd op een externe locatie in gesprek met de vertrouwenspersoon zonder dat dit vragen oproept op de werkvloer.
Door het inzetten van een extern vertrouwenspersoon ontstaan er geen scheven werkverhoudingen. Immers de externe vertrouwenspersoon zit niet later met “de dader” in de zelfde vergadering.

De wet

Werkgevers, groot of klein zijn vanuit de Arbowet wettelijk verplicht een veilige werkomgeving te bieden aan hun werknemers. Zo moet u aandacht schenken aan psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Het aanstellen van een extern vertrouwenspersoon uit Harderwijk is de meest efficiënte manier om passende invulling te geven aan deze verplichting. Een extern vertrouwenspersoon uit Harderwijk geniet de sterke voorkeur voor 100% onafhankelijkheid.

EEN EXTERN VERTROUWENSPERSOON in Harderwijk.

Met een vertrouwd gevoel het goed regelen.

Als extern vertrouwenspersoon uit Harderwijk sta ik, Paul Middendorp, klaar voor uw personeel op de momenten dat dit echt nodig is. Of dat ze behoefte hebben aan een luisterend oor.

Een professioneel luisterend oor voor medewerkers, cliënten of studenten/leerlingen van uw bedrijf, stichting, school, instelling of welke andere organisatie dan ook. Naast het professionele luisterend oor zorgt het extern vertrouwenspersoon ook voor eerste opvang, advies en begeleiding bij klachten over ongewenst gedrag of misstanden.

Een extern vertrouwenspersoon uit Harderwijk is met gepaste afstand verbonden aan uw organisaties en op afroep en naar wens beschikbaar voor uw medewerkers, cliënten of studenten/leerlingen van uw organisatie. Hoe we dit precies vormgeven maken we duidelijke afspraken met de directe en de HRM afdeling.  Hier worden de wensen en verwachtingen worden en vastgelegd in een duidelijke overeenkomst. Daarnaast zorgen we in overleg dat het betrokken personeel, de leerlingen/cursisten en andere belanghebbende informatie krijgen over de aangestelde externe vertrouwenspersoon. Belangrijk is om laagdrempelig contact te mogen zoeken met SPOT Coaching uit Harderwijk.  Heeft uw organisatie een intern vertrouwenspersoon? Dan werkt de vertrouwenspersoon van SPOT Coaching graag samen met deze persoon.

Individueel de volle aandacht

We maken afspraken over hoe SPOT Coaching uit Harderwijk beschikbaar is voor uw personeel. Ons uitgangspunt is altijd om dit laagdrempelig beschikbaar te stellen. In eerste instantie neemt de betrokkenen contact op per mail telefoon of app. De casus wordt kort besproken en indien het passend is maken we een afspraak voor een eerste gesprek in de praktijk van SPOT Coaching in Harderwijk. In volle vertrouwelijkheid krijgt de betrokkenen een passend luisterend oor. En maken we duidelijke afspraken over het verloop van het traject.

Vertrouwen is belangrijk

Een medewerker met een probleem groot of klein moet dit kunnen delen en ventileren. Wenselijk is om dit te doen met iemand met de juiste kennis, ervaring en vakmanschap. Juist wanneer iemand de stap zet om hulp te zoeken is het belangrijk dat er professionele goede hulp geboden wordt. Een luisterendoor die weet waar die het over heeft en weet waar die mee kan en mag helpen. Iemand met verstand van zaken. SPOT Coaching bied als extern vertrouwenspersoon uit Harderwijk deze passende en veilige hulp aan!

Vertrouwelijk

Een vertrouwenspersoon mag werken in volledige geheimhouding tenzij er sprake is van een ernstig strafbare situatie. Hierdoor kan uw medewerker dus vrij spreken en vrij hulp zoeken zonder bang te zijn dat zijn vertrouwelijkheid in het geding komt. Het dossier komt nimmer bij de leidinggevende. Wel zo’n vertrouwd idee natuurlijk.

Betrokken en professioneel

De extern vertrouwenspersoon van SPOT Coaching uit Harderwijk voldoet aan alle certificeringseisen voor een extern vertrouwenspersoon. Zo is deze ingeschreven bij de Landelijke Daarnaast is sinds 2005 een betrokken, gediplomeerd en gecertificeerd coach en trainer.
Maar bovenal, betrokken bij uw personeel, cliënten, cursisten of leerlingen. Een fijne vertrouwde manier om zijn of haar hart te mogen luchten.

WAAROM EEN EXTERN VERTROUWENSPERSOON?

Hoewel de wens voor een (extern) vertrouwenspersoon staat omschreven in de ARBO Wet draagt een extern vertrouwenspersoon ook bij aan goed werkgeverschap en een verbeterde werksfeer. In elk bedrijf kunnen er ongewenste situaties ontstaan zoals: neerbuigende opmerkingen, agressie, pesten. Mensen kunnen er helaas letterlijk ziek van worden. Als leidinggevende moet je een melding van ongewenste omgangsvormen altijd serieus nemen. Maar kan het voor een slachtoffer enorm lastig zijn om open over deze problemen te praten. Een extern vertrouwenspersoon verlaagt deze drempel enorm voor het bespreekbaar maken van dit problemen.

De extern vertrouwenspersoon helpt de medewerker om de juiste weg te vinden met het ongewenste gedrag. Naast een luisterend oor biedt hij ondersteuning bij het bespreekbaar maken van het probleem binnen de organisatie. Alles wat besproken wordt, valt onder het beroepsgeheim en is vertrouwelijk. De extern vertrouwenspersoon zoekt samen met de medewerker naar passende vervolgstappen hoe nu verder.

Ongewenst gedrag

Pesten, discriminatie, vernedering, uitsluiting, seksuele intimidatie……. Zomaar enkele problemen die op de werkvloer zouden kunnen ontstaan. Dit wil natuurlijk niemand mee maken en moet zo snel mogelijk worden opgelost. Helaas kan het voorkomen dat een medewerker twijfelt.. Is dit echt ongepast of beeld ik me het in? Ligt het niet gewoon aan mijzelf? Hoe fijn is het dan dat deze in volledig vertrouwen met de vertrouwenspersoon mag praten. De situatie in kaart brengen en overleggen wat voor de medewerker nu de beste stappen zijn. Geholpen worden op het moment dat het echt nodig is!

Eerste opvang

Wanneer een medewerker, client, cursist, student of vrijwilliger van uw organisatie een actute schokkende situatie mee maakt is niks zo belangrijk als adequate hulp en begeleiding. SPOT Caring verzorgt ook de eerste opvang bij calamiteiten. Een bedrijfsongeval of ander trauma? SPOT Caring uit Harderwijk staat klaar.

Integriteitsschending

Werknemers moeten prettig en veilig een (vermeend) misstand kunnen melden. Sinds juli 2016 is voor werkgevers met meer dan 50 werknemers een interne klokken-luidersregeling verplicht. Deze regeling voorziet in een meldprocedure en in een functionaris bij wie vertrouwelijk overlegd kan worden over al dan niet melden. SPOT Caring voorziet in deze verplichting. Door de juiste vertrouwenspersoon in te zetten hoeft een medewerker niet te zoeken bij wie ze terecht kunnen maar kunnen direct met iemand in gesprek wat nu de beste stappen zouden zijn.

Totaal oplossing

Het welzijn van uw medewerkers is belangrijk.

Daarom zijn wij niet alleen extern vertrouwenspersoon in Harderwijk. Uw medewerkers kunnen bij SPOT Coaching uit Harderwijk ook terecht voor:

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Sinds 2005 is Paul therapeutisch coach. Met een breed specialisme bij angsten en burn-out. Een prettige, doeltreffende en persoonlijke aanpak om problemen voor te zijn en echt op te lossen. In een aangepaste en persoonlijke manier van werken kunnen wij helpen met de mentale welzijn van uw medewerkers.

Mediator

Naast SPOT Coaching werken wij ook als SPOT Mediation. Paul is een gecertificeerd ervaren mediator die bij conflicten weer opzoek gaat naar de verbinding. Praten helpt en samen een oplossing zoeken. Een ervaren gesprekspartner die als neutrale derde optreed om samen een oplossing te mogen vinden.

Totaaloplossing

Door samen te werken met SPOT Coaching als extern vertrouwenspersoon in Harderwijk, bedrijfsmaatschappelijk werker en mediator bent u met één aanspreekpunt klaar voor een breed scala aan problemen maar bovenal oplossingen voor diverse problemen van uw medewerkers.

Gecertificeerd vertrouwenspersoon LVV

gecertificeerd vertrouwenspersoon LVV

Aangesloten bij

Landelijke vereniging vertouwenspersonne

In samenwerking met:

SPOT Mediation

Kennismaken?

Eens geheel vrijblijvend kennismaken met SPOT Coaching Harderwijk? Vul onderaan deze pagina je gegevens in en ik neem contact met je op voor het maken van een gratis en vrijblijvende kennismakingsafspraak.  Of bel gewoon even! 0341-721 088

Waar zit Spot Coaching?

Spot Coaching zit in Harderwijk. En is dus uitstekend te bereiken voor iedereen uit Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden,  Baarn, Soesterberg, Zeist

Kosten?

Wanneer SPOT Coaching ingezet zal worden als Vertrouwenspersoon zullen wij aangepaste afspraken maken over de prijs met de werkgever/opdrachtgever.

Ervaringen met SPOT Coaching

 • Bij Paul in therapie gegaan omdat onze relatie niet goed meer ging. De gesprekken waren een grote spiegel en niet altijd even makkelijk. We hebben veel inzichten gekregen en uiteindelijk... Lees verder

  Isabelle Lourens Avatar Isabelle Lourens
  12 mei 2021

  1e kennismaking was best imponerend, wat een groteman kwam er op ons af. Maar dit gevoel was binnen 2 minuten weg. Wat een fijne coach, geen oeverloze verhalen, maar to-the-point! Met... Lees verder

  Leo Irmaos Avatar Leo Irmaos
  11 februari 2020
 • Paul is een betrokken coach die vanuit zijn ervaring flexibel op elke situatie in kan spelen.

  Sandra Witteman Avatar Sandra Witteman
  11 februari 2020

  Paul heeft mijn dochter geholpen toen ze enorm veel last had van haar Faalangst. Dit is echt een behoorlijke verandering geweest en ik herken op een positieve manier mijn dochter... Lees verder

  Tamara Koetala Avatar Tamara Koetala
  20 maart 2021
 • Hij heeft mij van mijn buikpijn afgeholpen. Nadat ik bij hem ben geweest nooit meer last van gehad💪

  Axel van Loenen Avatar Axel van Loenen
  8 december 2020

  Paul is enorm positief en kan goed levelen met zijn doelgroep, op die manier weet hij de juiste snaar te raken en vooruitgang te boeken.

  Djordy Toebes Avatar Djordy Toebes
  22 september 2021
 • Paul benaderd om het contact met mijn puberzoon te verbeteren, hij heeft ons superfijn geholpen elkaar weer te begrijpen. Dank je wel Paul!

  Martine Pijl Avatar Martine Pijl
  11 februari 2020

  Coach Paul is een topcoach, die op een no-nonsense manier de coaching aanpakt. Hij heeft een waanzinnig werkboek bij een burn-out, waarbij je concrete handvatten krijgt om goed mee aan... Lees verder

  Nienke van Maris Avatar Nienke van Maris
  11 februari 2020
 • Hele fijne coach, voelt vertrouwd om mee te praten. Diverse methodes geprobeerd, maar dankzij Spot Coaching ben ik echt verder gekomen. Een unieke aanpak die echt werkt. Aanrader!

  Saskia Lauwen Avatar Saskia Lauwen
  11 februari 2020
WhatsApp met mij!
1
Wil je direct persoonlijk contact?
WhatsApp met Spot Coaching
Goedendag!
Meteen direct contact met Paul van SPOT Coaching? Geen probleem! Stuur gewoon een WhatsApp berichtje.