Moeder van brugklasleerlinge Annemieke

“Mijn dochter zag als een berg op tegen het vervolgonderwijs. In het begin van groep 8 was Annemieke nog een vrolijke meid. Na de Cito-toets veranderde Annemieke heel erg en werd ze steeds stiller. We zijn met haar bij Paul geweest. Hij heeft mijn dochter weer goed op weg geholpen en nu is Annemieke weer vrolijk en keek ze uit naar haar nieuwe school! Uiteindelijk bleek dat ze zo zenuwachtig was omdat ze het niet wist wat haar te wachten stond. Maar ze doet het heel goed, heeft leuke nieuwe vriendinnen en weet haar huiswerk netjes bij te houden. Paul heeft dit geweldig aangepakt! Dankjewel!

Peter, groep 8

“Ik vind school stom, de middelbare al helemaal. Door alle veranderingen werd dat alleen maar erger. Bij Paul heb ik geleerd dat school helemaal niet zo stom hoeft te zijn. En eigenlijk lijkt het me nu best leuk om naar de middelbare school te gaan!”

Eva, brugklas

“Hoewel ik het eerst wel leuk vond om naar de middelbare school te gaan, was ik toch ook wel heel erg zenuwachtig. Toen we op de basisschool gingen oefenen voor de musical kreeg ik het steeds moeilijker en wou eigenlijk helemaal niet naar de grote school. Ik kon er niet meer van slapen. Toen ben ik bij Paul gekomen. Ik mocht mijn verhaal vertellen en hij begreep me, en gaf me mijn zin in de middelbare school weer terug. Inmiddels zit ik in de brugklas en het gaat fantastisch! Ik ben heel blij dat Paul me zo goed heeft voorbereid!”

Vader van Nina 16 jaar

“Al flink wat jaar zijn wij aan het tobben met Nina. We zijn bij Jeugdzorg geweest en een ander groot coachings bureau uit  Harderwijk. Veel gericht op groepen, en vaste methodes. Nina voelde zich hier nooit begrepen en ze hebben het voor elkaar gekregen om de problemen nog groter te maken. Wij waren er nogal klaar mee.  Maar met Nina ging het steeds slechter. Op advies van school zijn wij bij SPOT Coaching terecht gekomen. Eerst hebben we een intake gedaan bij Paul zonder Nina. Paul begreep exact wat er speelde en zonder dat wij het verteld hadden kon hij de pijnpunten aangeven. We hebben besloten om hem een (kleine) kans te geven en zouden 2 sessies doen. Meteen in de eerste sessie was het raak. Paul snapte Nina. Nu zijn we 10 sessies verder en hebben we het afgesloten. Nina gaat eindelijk weer de goede kant op. We hebben onze dochter eindelijk weer terug. Uit de grond van mijn hart adviseer ik elke ouder loop met een boog om die grote instanties heen maar ga naar SPOT Coaching. “

Moeder van Anne Lotte

“We kwamen Paul tegen tijdens een aanmeting voor Xlens. Paul had binnen no-time door wat er nog meer speelde bij Anne Lotte. Dit hadden we totaal niet verwacht. Anne Lotte vertrouwde Paul (iets wat nog niemand gelukt was). We zagen er wel op om helemaal naar Harderwijk te rijden maar toch hebben we het 8x gedaan. Wij hebben nu een andere Anne Lotte. Geweldig! Had ik dit maar 10 jaar eerder geweten….. Dankjewel Paul”

Anne Lotte 21 jaar

“Mijn dyslexie brak mij echt op. Natuurlijk weet ik dat het niet alleen mijn dyslexie daar de oorzaak van is maar toch. Ik kwam Paul bij Xlens tegen. Binnen 5 minuten had hij me al door. Tijdens de aanmeting bij Xlens heb ik hem al meer verteld dan ik in 2,5 jaar tijd aan jeugdzorg heb verteld. Mijn moeder die mee was wist niet wat er gebeurde. Paul nodigde mij uit om naar Harderwijk te komen. Eigenlijk zag ik er tegenop. Ik kon bij Paul niet meer mijn masker ophouden. Toch heb ik het (op aandringen van mijn moeder) gedaan. De eerste paar gesprekken waren heftig. Toen heb ik de knop omgezet en ben ik doorgegaan. Wat anderen in jaren niet is gelukt is Paul in 8 sessies gelukt. Ik weet niet hoe hij het gedaan heeft, maar hij heeft het gedaan! Dankjewel!”

Roan 15 jaar

“Eindelijk mag ik eens mij zelf zijn! Eindelijk eens iemand die de moeite neemt om mij te snappen. Het roer is bij mij nu eindelijk om.  Ik was altijd zo’n pestkop op school. Omdat ik me zelf gewoon kut voelde. Ik ben nu zelfs met de kinderen die ik gepest heb in gesprek gegaan en dat heeft me geholpen. Volgend jaar examen en ik heb er gewoon zin in.”

Lisa, 10 jaar

“Ik kon in de klas niet goed meekomen door mijn dyslexie. Ik maakte zoveel fouten met lezen en mijn klasgenoten pesten me daarmee. Daardoor voelde ik me steeds rotter en had geen zin meer in lezen en schrijven. De juf vond het vervelend en stelde voor om eens naar Spot Coaching te gaan. Dat leek me eerst een stom idee, hoe kon dat helpen bij mijn dyslexie? Maar Paul snapte precies wat er aan de hand was en ik vond het fijn met hem te praten. Hij liet me inzien hoe ik om kon gaan met problemen. Nu voel ik me veel zelfverzekerder en pest mijn klas me ook niet meer.”

Floris 12 jaar

“Ik zat niet lekker in mijn vel, en voelde me rot. Eindelijk snapte iemand me. Nu gaat het een stuk beter met me”

Claudia 16 jaar

“Ik zat niet lekker in mijn vel. Volgens school had ik “faalangst”.  En mocht op een faalangst training. In een groep met 5 anderen kregen we veel “tips”. Hier heb ik werkelijk niks aan gehad. Eigenlijk had ik helemaal geen faalangst maar ik vond het wel lekker makkelijk “zie je wel ik doe er wat aan”. Tot ik bij Paul kwam. Helaas prikte hij direct door mijn schild en hebben we aangepakt wat mij echt dwars zat. Gewoon door te praten. Eindelijk heb ik het kunnen afsluiten en kan ik nu verder! Dankjewel Paul”