“Inmiddels  is de werking van de Chromagen-filters wetenschappelijk aangetoond.”

Tijdens een onderzoek naar kleurenblindheid zijn er speciale kleurenfilters ontwikkeld, die een groot effect weten te bereiken waardoor kleurenblinden de kleuren veel beter van elkaar kunnen zien. Bij het testen van de filters werd ontdekt dat dit ook een oplossing biedt bij kinderen en volwassenen met dyslexie. Hierbij wordt ingespeeld op de werking van de oogzenuwen. De filters veranderen de manier waarop het licht in de ogen komt, wat de oogzenuwen prikkelt op een effectievere manier te functioneren en dus beter te gaan samenwerken. De beelden komen nu weer op elkaar binnen inplaats van half op elkaar.  Zo zijn de ChromaGen-filters op de markt gekomen, als hulpmiddel bij dyslexie.

Inmiddels  is de werking van de Chromagen-filters wetenschappelijk aangetoond. Diverse internationale universiteiten hebben onderzoek gedaan naar deze gepatenteerde filters waaronder University of Essex (prof. Wilkins) ; University of Oxford (prof. Stein) ; University of Catalunia (prof. Borras). De werking van de filters is hiermee aangetoond, en er wordt geconcludeerd dat het bewezen wordt geacht dat deze niet te vergelijken zijn met gewone gekleurde glazen. Er wordt bevestigd dat er significante veranderingen ontstaan in de communicatie van de oogzenuwen, waarmee dyslexieproblemen op veilige wijze blijvend verbeterd en regelmatig zelfs opgelost kunnen worden.

In 2005 zijn de  ChromaGen-filters naar de Nederlandse markt gehaald en is sindsdien al zeer succesvol bij duizenden klanten. De ChromaGen-filters ogen als gekleurde glazen die in een gesloten montuur als bril worden gedragen. Dyslecten in iedere leeftijd merken dat de letters stilstaan, het beeld rustig wordt en lezen gemakkelijker gaat. Veel klanten gaan zelfs 50% sneller en vloeiender (begrijpend) lezen!  Chromagen werkt niet met uren huiswerk, speciale truucjes of intensieve training. Men hoeft de bril enkel 7 dagen per week, 5 uur per dag te dragen. Na 3 jaar dragen zullen de dyslexieklachten zelfs zonder bril nagenoeg blijvend wegblijven!

Bel mij

Eva, brugklas
Inmiddels zit ik in de brugklas en het gaat fantastisch! Ik ben heel blij dat Paul me zo goed heeft voorbereid!