“Chromagen Scepsis en kritiek. Het inzetten van een Chromagen-bril bij dyslexie is niet de reguliere methode”

Directe verbetering door het dragen van een bril met ‘gekleurde glazen’: het klinkt te mooi om waar te zijn. Logisch dat er kritische geluiden zijn van mensen of instellingen die het product nog nooit zelf hebben ervaren!

Er is aangetoond dat dyslexie naast een verstoorde wisselwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft, zijn beginselen heeft bij de samenwerking tussen de ogen. (zie ook het kopje ‘wetenschap’ in het menu). Om een willekeurig probleem effectief en langdurig aan te kunnen pakken, begin je bij de bron. In het geval van dyslexie beginnen we dus met de ogen: daar waar de informatie binnenkomt.

Het inzetten van Chromagen bij dyslexie

Het inzetten van Chromagen bij dyslexie

Het inzetten van Chromagen bij dyslexie is niet de reguliere methode, waarbij ervan uitgegaan wordt dat extra lesstof en het herhalen van oefeningen de meeste resultaten zullen boeken. Kinderen hebben daar echter vaak maar kort profijt van, de kennis blijft niet op lange termijn hangen, terwijl de methodes veel energie en tijd kosten.
Zodra de oefeningen stoppen, zakt de kennis al vlug weer weg. Dat is logisch: met deze methode worden de gevolgen verholpen, maar blijft de oorzaak bestaan. Denk maar eens aan een lekkende kraan. Als de kraan lek is kunnen we er een bakje onder zetten, maar deze zal uiteindelijk vollopen en gaan overstromen. We kunnen vervolgens gaan dweilen (bijles geven) maar de kraan zal blijven druppelen. Ook al gebruiken we de beste dweilen: ze raken uiteindelijk verzadigd en het water blijft maar stromen. Pas als iemand het rubbertje van de kraan vervangt zal de kraan niet meer lekken.

Hierna kan de schade effectief worden opgeruimd door goed te gaan dweilen (RT, coaching). Het dweilen met deze nieuwe dweil zal effectief zijn de vloer wordt eindelijk weer droog. En de dyslexie? Die is effectief aangepakt!

De brillen van Chromagen zijn dus geen vervanging van dyslexietraining/RT maar een perfecte aanvulling hierop. Doordat de oorzaak van het probleem wordt aangepakt, kunnen de gevolgen veel efficiënter worden behandeld.

Chromagen Dyslexie-bril

Chromagen Dyslexie-bril

Hoe vaak ziet u een dyslect in de ogen wrijven? Klagen dat de letters dansen, wazig zien tijdens het lezen, raar het papier vasthouden om maar goed te kunnen lezen, vaak hoofdpijn hebben, erg vermoeid zijn na een dag school, letters of getallen omdraaien? Al bij de opticien geweest, wellicht de oogarts omdat er iets met de ogen was? Maar er kwam niets bijzonders uit? Of een bril met een minimale sterkte niet de verbetering bood die men had voorspeld?

Waarom zou dan een speciale dyslexie-bril niet werken? U had al door dat er klachten waren bij de ogen, maar daar alleen nog niet de juiste oplossing voor gevonden. De Chromagen-bril is echter speciaal voor deze kwalen ontwikkeld. Door de succesverhalen die Chromagen mee heeft mogen maken, geven wij zelfs een niet-goed-geld-terug-garantie. Wanneer er na 3 maanden correct gebruik geen resultaten zijn geboekt, nemen wij de bril terug en ontvangt u het volledige aankoopbedrag retour. Spot Coaching nodigt u dus van harte uit om het zelf te komen evaren!

Bel mij

Roan 15 jaar
Eindelijk mag ik eens mij zelf zijn! Eindelijk eens iemand die de moeite neemt om mij te snappen.