SPOT Coaching Harderwijk…
… ook voor jongeren en jongvolwassenen met een burn-out
  • Je bent uitgeput, moe en hebt nergens zin meer in
  • Je begint achter te lopen op school
  • Je piekert enorm veel
  • Je hebt een slecht zelfbeeld
  • Je zit er gewoon even helemaal doorheen
  • Je gedrag krijgt veel onbegrip van je omgeving

Jongeren en jongvolwassenen met een burnout: hoe kan dat nou? Veel mensen vinden het ondenkbaar dat een tiener of jongere opgebrand kan zijn. Toch komen burn‑outklachten steeds vaker voor bij jongeren. Onderzoek heeft aangetoond dat drie op de vier jongeren veel stress ervaren, onder andere als gevolg van hoge verwachtingen, sociale druk en overprikkeling. OOk onder de groep jongvolwassenen die aan het begin van hun carriere staan zien we steeds vaker dat ze problemen ervaren met de opgelegde druk. 

SPOT Coaching  Harderwijk werkt met jongeren en jongvolwassenen met een burnout. In een ontspannen sfeer ga je in één‑op‑één gesprekken met Therapeutisch coach Paul Middendorp op zoek naar de oorzaak. Samen zorg je ervoor dat jij weer goed in je vel komt te zitten en ook in de toekomst vrij blijft van burn‑outklachten.

De signalen van een burn‑out zijn soms lastig te herkennen, ook voor de omgeving. Vaak begint het met vage klachten zoals lusteloosheid, slecht slapen en nauwelijks eten. Op school en/of op het werk kelderen de prestaties door slechte concentratie en gepieker. Iemand met een burnout is snel prikkelbaar en soms agressief. Er treden (nieuwe) angsten en fobieën op. Vaak komen er ook fysieke ongemakken bij, zoals buikpijn of hoofdpijn.

Omdat burn‑out bij jongeren en jongvolwassenen nog relatief onbekend is, wordt vaak eerst gezocht naar een lichamelijke oorzaak. Misschien zien je ouders, leerkrachten, collega’s, vrienden of andere mensen in je omgeving dat je aan het veranderen bent. De kans is groot dat ze het in eerste instantie afdoen met ‘het zal de pubertijd wel zijn’, ‘ach, het gaat vanzelf weer over’ of ‘dat hoort er nu eenmaal bij met een nieuwe baan’. Jammer genoeg gaat een burn‑out niet vanzelf over; er is wél wat aan te doen, weet SPOT Coaching.

Niet iedereen loopt evenveel risico op een burn‑out. Perfectionistische jongeren met veel verantwoordelijkheidsgevoel die moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen, lopen een verhoogd risico. Dit geldt ook voor sociaal onzekere jongeren die bang zijn om fouten te maken en veel piekeren. Verder komt een burn‑out vaker voor bij kinderen van wie een van de ouders ooit een burn‑out heeft gehad.

Soms is er een directe oorzaak voor de burn‑out aan te wijzen. Denk aan pesten, scheiding van de ouders, financiële problemen of een ernstige ziekte of overlijden van een dierbare. Zoiets kan zo’n impact hebben dat een kind of jongere – als er niet goed mee wordt omgegaan – totaal opgebrand raakt. Maar ook aanhoudende stress door verwachtingen van de omgeving, sociale druk en een overmaat aan prikkels kunnen voor burn‑outklachten zorgen.

Voor wie?
Ben je benieuwd of SPOT Coaching Harderwijk iets voor jou kan betekenen? Maak snel een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek gaan we kijken wat SPOT Coaching voor jou kan betekenen en hoe we jouw problemen samen goed en efficiënt aan kunnen pakken.

Hoe lang?
Van een burn‑out afkomen kost tijd. Toch zal je merken dat je al na een paar gesprekken wat lekkerder in je vel gaat zitten. Hoeveel sessies uiteindelijk nodig zijn, verschilt per persoon.

Waar zit SPOT Coaching?
Spot Coaching zit in  Harderwijk. En is dus uitstekend te bereiken voor iedereen uit Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden,  Baarn, Soesterberg, Zeist

Kosten?
Klik hier om naar de tarievenpagina te gaan.

Bel mij