Als het idee van de brugklas je bang maakt…

Persoonlijke brugklastraining in Harderwijk

Binnenkort ga je naar de brugklas, eindelijk. Stoer! Of is het juist een beetje eng? Maakt het je onzeker? Zou wel goed komen?

Je hebt geploeterd voor de Cito-toets. Je hoopt naar de school te mogen die je hebt uitgekozen. Alsof dat nog niet genoeg stress geeft, begint de voorbereiding op de middelbare school. Als iemand over de brugklas begint, zeurt een stemmetje in je hoofd: alles wordt anders!

Brugklastraining

De stap naar de brugklas is groot. Je moet afscheid nemen van leuke klasgenoten die naar een andere school gaan, krijgt elk lesuur een andere docent en allerlei nieuwe vakken. Je sjouwt je een ongeluk met al die boeken en als je per ongeluk het verkeerde boek bij je hebt of de verkeerde oefening hebt gemaakt, krijg je corvee of een andere straf. Ja, je kent de verhalen over de brugklas maar al te goed…

Wat is brugklastraining?

Veel kinderen schieten af en toe in de stress bij de gedachte aan de brugklas. Ze halen diep adem en gaan weer verder. Sommige kinderen lukt dit niet. Ze zijn bang dat ze in de brugklas niet mee kunnen, buiten de groep zullen vallen, al die veranderingen niet aankunnen. Ze slapen slecht, kunnen zich moeilijk concentreren en worden ongelukkig en onzeker. Terwijl de laatste maanden in groep acht het leukste deel van de basisschool zou moeten zijn!

Herken je dit? SPOT Coaching uit Harderwijk kan je op weg helpen met een persoonlijke brugklastraining. In een ontspannen sfeer praat je met coach Paul Middendorp. Jullie gesprekken zijn vertrouwelijk: jouw verhaal blijft bij de coach en komt bij niemand anders terecht. Je komt sterker in je schoenen te staan zodat je met een goed en positief gevoel naar de brugklas gaat. Sterker nog, je krijgt zelfs zin om naar de brugklas te gaan!

Wil je weten hoe je van jou brugklas angst af kunt komen?

Paul kan jou helpen

Tijdens de brugklastraining ga je samen met Paul ga je kijken wat er nou eigenlijk aan de hand is. Waar maak jij je zorgen om? Waar ben je bang voor? Geloof het of niet: al dit soort negatieve ideeën gaan jullie ombuigen naar een positief gevoel. Als je wilt, kunnen we ook aan de slag met praktische zaken als huiswerkplanning en het gebruiken van een agenda. Wat je ook dwarszit, na een aantal gesprekken met Paul ga je goed voorbereid en zorgeloos naar je nieuwe school!

Misschien zit je intussen al in de brugklas… Je merkt dat je niet lekker in je vel zit. Je mist je oude school, je vrienden en vriendinnen. En al die vakken, al die leraren, dat enorme gebouw. Je bent niet happy op je nieuwe school. Ook dan kan Paul je helpen. Eigenlijk is de aanpak hetzelfde als de brugklastraining; het enige verschil is dat je al op de middelbare school zit.

Voor wie?

Voor wie?

Brugklastraining richt zich op achtstegroepers en kinderen die (net) in de brugklas zitten uit de regio Amersfoort en Harderwijk

Hoe lang?

Hoe lang?

We beginnen met de brugklastraining zodra de stress beging en het liefst voor de zomervakantie. Ook als je op je nieuwe school begonnen bent spreken we nog een paar keer af. We moeten natuurlijk zeker weten dat je lekker in je vel blijft zitten. Zo nodig kunnen we het traject korter of langer laten duren (in overleg met je ouders). De ideale en persoonlijke brugklastraining in Amersfoort en Harderwijk dus!

Locatie

Waar zit Spot Coaching?

Spot Coaching zit in Amersfoort en Harderwijk. En is dus uitstekend te bereiken voor iedereen uit Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden,  Baarn, Soesterberg, Zeist

Kosten?

Kosten brugklastraining?

Klik hier om naar de tarievenpagina te gaan. Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Bel mij