Wie is Spotcoach Paul Middendorp uit Harderwijk en wat kan hij voor jou betekenen?

Naast individuele begeleiding bij dyslexie zet Paul zich in voor aanverwante leer- en gedragsproblemen.

Spotcoach wie is Paul

Paul Middendorp (1983) noemt zich zelf trots dyslect! Op de basisschool hadden de ouders van Paul al door dat er aan zijn leerprestaties iets niet klopte. De school zette zich hiervoor in en zorgde ervoor dat de diagnose dyslexie gesteld werd. In die tijd (jaren 90) was er weinig informatie voor mensen met dyslexie beschikbaar. Daarom besloot Paul op 13-jarige leeftijd zelf een website op te richten voor en door mensen met dyslexie.

In begrijpelijk Nederlands (mét dyslectische spelfouten) is zijn website uitgegroeid tot een begrip in dyslexieland. Jarenlang was deze website de nummer één in zoekmachines bij de zoekterm dyslexie.

Gedreven door zijn eigen ervaringen met dyslexie wilde Paul zijn kennis verbreden en heeft hij al jong initiatief genomen om steeds meer over dyslexie te gaan lezen en leren en workshops te volgen. Al in 2003 gaf Paul samen met een andere trainster zijn eerste workshops over het omgaan met dyslexie voor ouders en kinderen. Geïnspireerd door de andere trainster en de ervaringen tijdens de workshops is Paul zich verder gaan verdiepen in NLP (bij dyslexie) en inmiddels actief als Master in de NLP.

Lees meer over Paul

Inmiddels heeft Paul diverse cursussen en trainingen gevolgd, waaronder de MatrixMethode en volledige NLP MASTER opleiding, om zo ruime ervaring op te doen met het begeleiden van de praktische en emotionele problemen die veroorzaakt worden door dyslexie. Sinds 2008 is hij officieel ChromaGen-specialist en trainer geworden (meer informatie hierover elders op de website). Dagelijks werkt Paul met kinderen en volwassenen met dyslexie en helpt hij ze bij de vervolgstappen in hun ontwikkeling.

Naast individuele begeleiding bij dyslexie zet Paul zich in voor kinderen met aanverwante leer- en gedragsproblemen die het dagelijks leven van de cliënt negatief beïnvloeden, zoals Faalangst en ADD. Ook heeft hij individuele trainingen ontwikkeld voor kinderen die de CITO-toets gaan doen of naar de brugklas gaan en daar tegenop zien.

Dit alles is samengevoegd in SPOT Coaching, de unieke coachingspraktijk waarbij de coach als ervaringsdeskundige de taal spreekt van de cliënten.

Opleidingen van Paul

Eem kleine greel van de opleidingen van Paul:
– International gecertificeerd Master Practitioner of Neuro Linguistic Programming, NLP
– Time Line Therapy Master
– IA-NLP Practitioner
– IEMT Practitioner
– Over de Streep (Challangeday, Living the Change en Be the Change workshops)
– Train de Trainer training ICT (Dyslexiesoftware) en adviseur bij Lexima
– MatriXmethode Coach
– ChromaGen Specialist en trainer
– FON Visuele Screening en Trajectbegeleiding
– Reiki
– Accessing Personal Genius
– Ervaringsdeskundige Dyslexie

Bel mij

Eva, brugklas
Inmiddels zit ik in de brugklas en het gaat fantastisch! Ik ben heel blij dat Paul me zo goed heeft voorbereid!