Last van faalangst? Leren omgaan met Faalangst? Bang om ‘af te gaan’? SPOT Coaching uit  Harderwijk helpt!

  • Veel stress voor een examen?
  • Gespannen voor een (belangrijke) wedstrijd?
  • Je zit op school niet lekker in je vel?
  • Je stelt huiswerk en andere belangrijke dingen het liefst zo lang mogelijk uit?
  • Je vindt jezelf niet belangrijk genoeg?
  • Je hebt een negatief zelfbeeld?

Dat kan anders! Het is tijd om er NU wat aan te gaan doen bij SPOT Coaching in Harderwijk.

Faalangst is een veelvoorkomend probleem. Een onzichtbaar probleem met grote gevolgen. Vaak denken mensen dat faalangst alleen voorkomt bij schoolgaande kinderen met leerproblemen. Dat is een misverstand.

Samengevat gaat het bij faalangst om de angst om tekort te schieten, om niet aan de verwachtingen te voldoen. Verwachtingen van jezelf of van anderen kunnen een zware last zijn. ‘Ik ben toch niet even goed als mijn zus’, ‘Ik voel gewoon dat ik ga zakken’, ‘Je zult zien dat ik afga als een gieter’, ‘Wat zal m’n baas wel niet denken?’, ‘Joh, ik geneer me kwijt!’

Natuurlijk zal faalangst leerprestaties negatief beïnvloeden, maar ook op het werk, sporten en in de vrije tijd kunnen mensen last hebben van faalangst. Faalangst leidt tot onzekerheid, tot slechter presteren en een laag zelfbeeld. Daarmee is het kringetje rond. Je kunt dan denken: “Zie je wel, ik kan het niet.” De volgende keer denk je al bij voorbaat: “Dat kan ik toch niet.” Die instelling zorgt ervoor dat iemand inderdaad onder zijn niveau presteert.

Elke faalervaring bevestigt de negatieve gedachten. De stress voor het volgende toetsingsmoment wordt groter en groter. Bij veel mensen met faalangst gaat het pas mis als er sprake is van een proefwerk, sollicitatie, wedstrijd of spreekbeurt.

Veel trainingen tegen faalangst worden in groepsverband gegeven. SPOT Coaching uit Harderwijk kiest voor individuele sessies: de ervaring leert dat mensen dan opener zijn. Bovendien: iedereen is uniek. Dus ook elke vorm van faalangst is uniek! Daarom richt SPOT Coaching zich op het individu. SPOT Coaching uit Harderwijk leert je omgaan met faalangst. geeft je ondersteuning bij je Faalangst en zorgt dat je weer vol zelfvertrouwen verder kunt.

SPOT Coaching helpt de bron van de faalangst op te sporen en een manier te vinden om de negatieve gedachten te doorbreken. In een aantal één-op-één gesprekken versterkt coach Paul Middendorp het vertrouwen in het eigen kunnen en werkt hij toe naar een realistischer zelfbeeld. Zo kan iemand een stuk zelfverzekerder het volgende ‘prestatiemoment’ tegemoet gaan.

SPOT Coaching uit Harderwijk helpt je weer zelfvertrouwen te krijgen bij je faalangst.

Voor wie?

Faalangst komt op alle leeftijden voor. SPOT Coaching uit Harderwijk richt zich op kinderen, tieners en jongvolwassenen van 12 tot 30 jaar.

Hoe lang?

Het is onmogelijk om vooraf te zeggen hoeveel sessies nodig zijn om je te leren omgaan met faalangst. Wat is de bron van de angst, wat is de onderliggende oorzaak? Dit soort factoren zal bepalend zijn voor de lengte van het traject. Zeker is wel dat het korte en snelle trajecten zijn welke je de beste hulp bij faalangst in Harderwijk  geven.

NIEUW: Er zijn ook speciale trajecten mogelijk van Faalangst in 1 dag. Gedurende een speciale sessie van 7 uur waarop wij één op één aan je probleem werken bereik je in één dag een absolute doorbraak in je Faalangst.  Meer informatie op www.faalangstcenter.nl

Kennismaken?

Eens geheel vrijblijvend kennismaken met SPOT Coaching Harderwijk? Vul onderaan deze pagina je gegevens in en ik neem contact met je op voor het maken van een gratis en vrijblijvende kennismakingsafspraak.  Je kan ook direct online in de agenda een afspraak maken.

Bij mij is de diagnose faalangst niet officieel vastgeld. Kan SPOT Coaching mij ook ondersteuning bij mijn faalangst geven?

Jazeker. Ook als faalangst niet officieel is vastgesteld, kun je met de SPOT coachingsmethode ondersteuning krijgen bij je Faalangst.

Waar zit Spot Coaching?

Spot Coaching zit in Harderwijk. En is dus uitstekend te bereiken voor iedereen uit Zeewolde, Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Almere, Nunspeet, Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Amersfoort, Bunschoten Spakenburg, Soest, Leusden, Hovelaken, Barneveld, Hierden,  Baarn, Soesterberg, Zeist

Kosten?

Klik hier om naar de tarievenpagina te gaan

Faalangst

Bel mij